Goeie Thaise hap bij Zèta, Grote Markt

Goeie Thaise hap bij Zèta, Grote Markt

Ik vind de Grote Markt in Den Haag zó fijn. Relaxte sfeer, divers publiek en je kunt er van ontbijt tot diep in de nacht terecht. Van voor- tot najaar is het één groot terras. Je hebt er speciaalbier, cocktails en kip aan het spit (de hipsters krijg je er gratis bij). En ook als je je Aziatische honger wilt stillen, kun je hier terecht: bij Zèta serveren ze namelijk een heerlijke Thaise hap!

Zeta Grote Markt

Puike pad thai

Overdag vliegen de biologische boterhammen en speciaal-koffies je om de oren. ‘s Avonds staan er Thaise dames in de keuken die hier Aziatische gerechten voor je klaarmaken. Geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon een lekkere hap met een biertje.

De kaart is met name Thais, maar stiekem zijn er ook wat gerechten uit andere landen tussendoor gefrummeld. En die zijn lang niet verkeerd! De Char Chiu met gebakken rijst en zoetzure komkommer is echt verrukkelijk. Ook de pad thai – roerbak van rijstnoedels met ei, bosui, limoen, koriander, tofu en veeeel pinda’s – is hier altijd goed. De porties zijn huge, en dat hoor je mij toch niet snel zeggen.

You like spicy? Op verzoek krijg je een plateautje met pittige smaakmakers: sambal, sojasaus met sesam, ingemaakte pepertjes en vissaus met chili en limoen. 

Zeta Grote Markt Den Haag

En wat drink je erbij?

Leuk detail is dat er ook is nagedacht over de kleine selectie speciaalbieren op de dinerkaart: passend bij de smaken uit de Thaise keuken. Zo drink je bijvoorbeeld een frisse, hoppige Funky Falcon, een Pale Ale met tonen van limoen en citroengras. Of een Thai Thai van de Amsterdamse brouwerij Oedipus, een tripel bomvol Aziatische smaken: chili, citroengras, sinaasappelschil, korianderzaad… Thailand in een bierglas!

Zèta serveert ook prima (biologische) wijnen. Toe aan een afzakkertje? Een deur verderop zit tikibar Vavoom, met goeie cocktails en lekkere (surf)muziek.

Waar vind je Zèta?

Café Restaurant Zèta, Grote Markt 28, Den Haag. Website: gmdh.nl/zeta/

Grote Markt Den Haag

Meer weten over de Thaise keuken?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *