Yuzu in Den Haag

Yuzu in Den Haag

In augustus 2019 opende Yuzu in Den Haag haar deuren. Hier kun je terecht voor, zoals ze het zelf noemen, ‘modern Asian-style dining’. Denk: oesters met jasmijnazijn en viseitjes, sashimi en gegrilde avocado met wasabi. Klinkt wel de moeite waard, toch?

Toilet vermomd als metro

Je vindt Yuzu aan de rand van het Haagse centrum, tussen Chinatown en station Hollands Spoor. Het restaurant ligt eigenlijk net uit de loop. Wij kwamen er dan ook toevallig langs, onderweg van het heerlijke biercafé De Paas naar Iraans restaurant Setare.

Waar vroeger een autogarage zat, is nu een fijn restaurant geopend. Behoorlijk hip, zeker voor Haagse begrippen. Knusse tafeltjes, opvallende lampen, hier en daar wat Japanse anime. En je mag zien dat hier nog steeds flink gewerkt wordt: er is een open keuken en dankzij de uitgelichte drankflessen springt ook de bar in het oog. 

Tot slot een eervolle vermelding voor de toiletten. Ja, heus! Die zijn ingericht als een Japans metrostation (helaas wel zonder “echte” Japanse wc met 100 knopjes, muziek en bilverwarming…)

Rijstfriet met gerookte misoboter

De menukaart bevat Aziatische gerechten, vooral geïnspireerd door de Japanse keuken. Wat er uit de keuken komt is over het algemeen goed, maar kan hier en daar nog net ietsje beter. 

Zo zijn de rijstfrietjes met gerookte misoboter erg origineel en lekker. Een beetje zoals polentafrieten, maar dan iets meer chewy van binnen en krokant van buiten. Ook de salade met gegrilde octopus, grapefruit en citrus-sojadressing is goed. De zalmtartaar met zoete aardappelchips kan daarentegen wel wat extra zout en zuur gebruiken. Een druppie soja of een kneepje limoensap had de (verder smeuïge) tartaar voor mij veel beter gemaakt. 

Yuzu heeft verder een leuke drankenkaart met originele cocktails, verschillende Japanse whisky’s en sake. Kortom: toffe tent voor een gezellig avondje happen en borrelen met vrienden. Wij gaan zeker nog eens terug.

 

Yuzu Den Haag

Waar vind je Yuzu in Den Haag?

Bierkade 6, Den Haag. Meer info: yuzu-denhaag.nl

Meer weten?