Vegetarische toko Sie-San in Den Haag

Vegetarische toko Sie-San in Den Haag

Aan de Wagenstraat, in het Haagse Chinatown, zit een vegetarische toko waar ik al zó vaak langs ben gelopen en nooit naar binnen ging. Tot vandaag.

Vrieskisten vol vega-spul

De website vertelt mij dat Sie-San al sinds 1995 in Den Haag zit. Eerst aan de Gedempte Burgwal, om de hoek van waar de toko nu gevestigd is. Het echtpaar Lee begon deze toko nadat ze uit geloofsovertuiging vegetarisch waren gaan eten, en ontdekten dat er weinig (Aziatische) vleesvervangers te vinden waren.

Het is een kleine, propvolle toko. Je vindt er planken vol met vegetarische sauzen en kruiden. Tofu en tempeh, uiteraard. Het zijn echter de vrieskisten vol met Aziatische vleesvervangers die deze toko echt bijzonder maken. Ze hebben vegetarische visballetjes, vega-worstjes, plantaardig stoofvlees en nog veel meer.

Vegetarische toko

“Mevrouw? Dat is niet zo lekker…”

Ik ben op zoek naar vegetarische dim sum. In één van de vriezers vind ik iets dat lijkt op siu mai. Achter mij klinkt het voorzichtig: “Mevrouw, bent u bekend met onze producten? Want wat u nu in uw handen heeft, is eerlijk gezegd niet zo lekker…”

Hup, terug in de vriezer ermee. Wat volgt is een enthousiaste rondleiding langs alle producten die ik wél moet proberen. Sie-San blijkt ietwat beperkt te zijn in dim sum; ze zijn meer gericht op spul om te roerbakken of voor in de soep. 

Ik verlaat de zaak met vegetarische paling voor op sushi, gekruide “kip” (bijzondere tip van de verkoper: lekker met risotto?!) en vegetarische eendenborst. Knapperig opbakken en serveren met rijst, hoisinsaus en wat groene groenten, luidt het advies. Ik ben benieuwd! Hoe het me beviel, lees je binnenkort.

Waar vind je vegetarische toko Sie-San?

Wagenstraat 82, Den Haag. Voor openingstijden zie www.siesan.nl

Meer weten?

  • Op zoek naar kook-inspiratie? Neem eens een kijkje bij mijn recepten. Mijn vegetarische recepten vind je hier.
  • Hier vind je informatie over andere Aziatische toko’s in Den Haag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *