¡Ándale, ándale! Op naar Ruiseñor!

¡Ándale, ándale! Op naar Ruiseñor!

Bij Ruiseñor aan de Denneweg eet je briljant Mexicaans. Eigenzinnig, smaakvol, creatief. Voordat je je afvraagt of ik wel goed heb opgelet bij topografie: Ruiseñor is door de Noodlesonmymind-selectie gekomen omdat de chef fusion kookt, met veel Aziatische invloeden. En stiekem ook omdat je hier zo goed eet, dat dit restaurant niet onbesproken mag blijven.

Klaar voor een doldwaze culinaire tocht over de continenten? ¡Arribaarriba!

Inspiratie

Chef Alberto haalt zijn inspiratie vooral uit zijn jeugd in Mexico. Hij kan toveren met pepers. Zo komt er een goddelijke, rokerige, bijna verbrande chipotlesaus op tafel.

Alberto maakt ook regelmatig uitstapjes naar de Japanse en Koreaanse keuken. Denk bijvoorbeeld aan Mexicaans gestoofd varkensvlees met een frisse Koreaanse kimchi van meloen. Of sashimi van tonijn, met komkommersorbet en gedroogde maïs. Je hebt het misschien al in de gaten: eenvoud lijkt aan deze chef niet besteed. Een bonte parade aan smaken en ingrediënten komt voorbij. Taco’s met ijs? Daar draait hij zijn hand niet voor om.

Niet het mooiste, maar misschien wel het lekkerste gerecht van de avond: slakjes in aardperencrème, met erwtjes en een soort Mexicaanse polenta. Supercreatief, superlekker. Vind ik dan. Als je van puur & simpel houdt, zijn de smaakcombinaties misschien iets te overweldigend.

Ruiseñor

Fiesta in je glas

Bij Ruiseñor vindt het feest niet alleen op je bord plaats. Ook in je glas is het één grote fiesta! Per gerecht krijg je twee wijnen te proeven. Vaak eentje die de smaken in het gerecht perfect volgt, en eentje die juist contrasteert met de smaken op het bord.

De inrichting is basic. Da’s niet erg, want op je bord, in je glas én muzikaal gebeurt er al genoeg! De chef is namelijk niet alleen een verdienstelijke kok, hij is ook operazanger. Bovendien vertelt ieder gerecht bij Ruiseñor een verhaal. Letterlijk. De laatste keer werd het menu verteld als een opera, waarbij iedere gang stond voor een bepaalde fase in het leven van de chef.

Aanrader?

Ik vind hier uit eten gaan fan-tas-tisch. Het is echt een avond uit. Anders dan anders. Als je niet zo dol bent op gekke fratsen, graag van tevoren weet wat je gaat eten of als je gewoon niet zo veel dingen lekker vindt, dan is Ruiseñor misschien iets te veel spektakel voor je. In alle andere gevallen: gáán!

Ruiseñor heeft een vast menu voor € 50. Het bestaat (in de regel) uit vier ‘grote’ gerechten met drie verrassende kleine gangen tussendoor. Dessert is optioneel.

Waar vind je Ruiseñor?

Denneweg 120a, Den Haag. Ruiseñor is van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 18:00. Voor meer info & reserveren: www.ruisenorrestaurant.nl/

Bonustip: De chef heeft deze zomer een tweede zaak geopend, Queru. Hier serveert hij frisse, en lichte Mexicaanse gerechten. Denk taco’s, ceviche, oesters en cocktails. In tegenstelling tot Ruiseñor, waar je de hele avond aan tafel zit, is dit nieuwe restaurant snel en laagdrempelig. Queru is gevestigd aan de Prinsestraat 30 in Den Haag. Zie foto’s hieronder. Ziet dat er niet fabuleus uit?!

Foto bovenaan: website Ruiseñor

Meer restaurants vind je hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *