Robot Restaurant in Tokyo is fantastisch (maar niet vanwege het eten…)

Robot Restaurant in Tokyo is fantastisch (maar niet vanwege het eten…)

In Tokyo kun je geweldig eten: van de lekkerste sashimi op de vismarkt tot een schattige koffie in een maid café. Van de meest verfijnde kaiseki tot snacks met een biertje in een yokocho, een labyrint van nauwe steegjes propvol restaurants, waar je schouder aan schouder zit met slurpende Japanners. Of… Je gaat naar het Robot Restaurant. Het meest fantastische restaurant ter wereld waar je niet naartoe gaat om te eten. Als je houdt van kleurrijke, hysterische Japanse gekte, ga je dit briljant vinden!

De bar

Het Robot Restaurant staat in Kabukicho, het red light district in het hart van Shinjuku. Bij binnenkomst word je door een fluoriserend doolhof geleid. Je eindigt in een spiegelbar, waar je voorafgaand aan de show een drankje kunt drinken in een gouden glitterfauteuil. Het is alsof je middenin een discobol staat: overal spiegels, lichtjes en glitter. Een bassist speelt een deuntje (in een robotpak, uiteraard). Het is een mix van Las Vegas en Saturday Night Fever – keer honderd.

En dat is nog maar het begin.

De show

En dan. Een bizarre parade van dansende zebra’s, neon-samoerai, lasers, glitterbikini’s, robot-draken en lichtgevende trommels. Op de achtergrond worden psychedelische beelden op grote schermen geprojecteerd. De muziek: oorverdovende elektronische J-pop. Om de feestvreugde te verhogen, krijgen alle aanwezigen – ja, bijna allemaal toeristen, maar dat maakt voor deze keer geen snars uit – een fluoriserende stick om mee te zwaaien. Whoohoooooo!

Dit is Tokyo on steroids! Alleen in Japan vind je een show zo bizar, zo quirky, zo over-de-top. De robots zijn niet écht heel geavanceerd. Maar de energie spat van de dansers en zangers af. Ook best vermakelijk: die enkeling die hier niet op had gerekend, en stoïcijns met zijn armen over elkaar de show uit zit.

De voorstelling duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna ben je bekaf, en vraag je je af waar je in hemelsnaam naar hebt zitten kijken.

Is het smaakvol? Nee. Moet je hierheen? JA!!!!

Het eten

Zoals gezegd: naar dit restaurant ga je niet om te eten. Popcorn, nacho’s en (naar verluidt zeer matige) bento-boxen. Ik zou zeggen: neem een biertje en eet bij een van de talloze opties in de buurt. 

Waar vind je het Robot Restaurant?

Shinjuku Robot Bldg. B2F, 1-7-7 Kabukicho, Shinjuku-ku, Tokyo.
Website: www.shinjuku-robot.com

Meer weten over Japans eten?

  • Lees meer reis- & eetverhalen over Japan.
  • Snuffel hier tussen mijn recepten of bekijk de lijst met Japanse ingrediënten.
  • Check het kookboek Ramen van Tove Nilsson.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *