Een dampende kom soep met warme smaken van kaneel, steranijs en sesam. Met kokosmelk en limoen, dus toch een tikkeltje exotisch. Wat wil je nog meer op een gure herfstdag?
Muhammara, een supersnelle dip van paprika en walnoot

Je ziet muhammara tegenwoordig kant-en-klaar bij de hummus in de supermarkt. Maar wist je dat je deze dip van paprika en walnoot ook heel makkelijk zelf kunt maken? Hakken, blenderen, klaar! En hij is ook nog eens superlekker. Een tikkeltje scherp, zoetig, en licht rokerig door de paprika. Ideaal voor bij de borrel, zeker als je ook nog wat andere Midden-Oosterse dips serveert.
Ingrediënten
- 4 geroosterde paprika’s uit een pot (of zelf geroosterd)
- 1 teen knoflook
- 50 gram walnoten
- 1 eetlepel granaatappelmelasse
- 1 (witte) boterham (zonder korst en verkruimeld)
- 1 eetlepel olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1,5 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel komijn
Bereidingswijze muhammara
- Snijd de paprika’s in grove reepjes. Hak de teen knoflook en de walnoten grof.
- EASYPEASY: alles tot een grof smeersel mengen met staafmixer of blender en klaar!
Meer over de keukens van het Midden-Oosten?
- Recepten:
- Bekijk hier mijn recepten uit het Midden-Oosten, zoals Israëlische shakshuka of aubergine-kaas-taart.
- Meer recepten uit het Midden-Oosten vind je in het boek Kaneel & Kardemom van Anne Shooter, het kookboek van The Palomar en natuurlijk NOPI van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.
- Kijk voor mijn recepten uit andere Aziatische keukens hier!
- Ingrediënten:
- Informatie over specerijen en andere ingrediënten vind je in de Midden-Oosterse ingrediëntenlijst.
- Uit eten & op reis:
- Mijn reisverhalen over Israel & de Palestijnse Gebieden lees je hier.