Muhammara, een supersnelle dip van paprika en walnoot

Muhammara, een supersnelle dip van paprika en walnoot

Je ziet muhammara tegenwoordig kant-en-klaar bij de hummus in de supermarkt. Maar wist je dat je deze dip van paprika en walnoot ook heel makkelijk zelf kunt maken? Hakken, blenderen, klaar! En hij is ook nog eens superlekker. Een tikkeltje scherp, zoetig, en licht rokerig door de paprika. Ideaal voor bij de borrel, zeker als je ook nog wat andere Midden-Oosterse dips serveert.

Ingrediënten

  • 4 geroosterde paprika’s uit een pot (of zelf geroosterd)
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • 1 (witte) boterham (zonder korst en verkruimeld)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijn

Bereidingswijze muhammara

  1. Snijd de paprika’s in grove reepjes. Hak de teen knoflook en de walnoten grof.
  2. EASYPEASY: alles tot een grof smeersel mengen met staafmixer of blender en klaar!

Meer over de keukens van het Midden-Oosten?