Koreaanse pannenkoek met courgette (hobak buchim)

Koreaanse pannenkoek met courgette (hobak buchim)

Pannenkoeken zie je in Zuid-Korea in alle soorten en maten. Als zoete snack, als hapje bij de borrel of als bijgerecht. Met kimchi, met zeevruchten of met bosuitjes. Iets minder populair, maar wel hartstikke lekker, is deze Koreaanse pannenkoek met courgette.

Meer recepten voor Koreaanse pannenkoeken: met kimchi & tofu, met garnaal & Chinese bieslook en met mungbonen, kimchi & spek.

Ingrediënten (voor 1 grote pannenkoek)

  • 1 courgette
  • halve theelepel zout
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Voor het beslag

  • 120 ml koude spa rood (maar gewoon koud water kan ook)
  • 80 gram bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak

Bereidingswijze Koreaanse pannenkoek met courgette

  1. Rasp de courgette grof. Meng de rasp met het zout en laat het een kwartiertje uitlekken in een zeef. Knijp er daarna met de hand nog wat overtollig vocht uit. Als de courgette te nat is, worden je pannenkoekjes namelijk te zompig. En dat zou jammer zijn!
  2. Snijd het bosuitje in de lengte doormidden en daarna in stukjes van 3 centimeter.
  3. Meng vervolgens alle ingrediënten voor het beslag door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten.
  4. Roer de courgetterasp en de stukjes bosui door het beslag.
  5. Verhit de olie in een koekenpan. Schep het beslag erin. Je kunt een grote pannenkoek maken of meerdere kleintjes. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, zodat de pannenkoek rustig kan garen. Doordat het courgettemengsel redelijk vochtig is, kan dit wel een minuut of 10 duren. Bak de pannenkoek aan één kant goudbruin en draai hem daarna om. Bak ook de andere kant goudbruin. Dien de pannenkoek direct op.

Meer weten over Koreaans eten?