Dit is het lekkerste ontbijt van Singapore

Dit is het lekkerste ontbijt van Singapore

Wil je als een local ontbijten in Singapore? Ga eens langs bij Ya Kun Kaya Toast! Hier eet je de lokale favoriet kaya toast: geroosterd brood besmeerd met met kaya, een soort jam gemaakt van kokos, eieren, pandan en suiker. Er zit vaak ook een plakje gezouten boter op, dat smelt terwijl je het eet.

Wet and runny, or runny and wet?

De kaya toast dip je in een kommetje met zachtgekookte eieren – en dan bedoel ik ook écht zachtgekookt. Niet voor niets is de slogan van Ya Kun: “How would you like your eggs? Wet and runny, or runny and wet?”

Om de boel nog wat extra op smaak te brengen, krijg je er sojasaus en witte peper bij. Ook een kop zoete koffie (kopi) hoort erbij. Klinkt vreemd? Uhm, ja, misschien. Maar het is echt om je vingers bij af te likken!

Waar eet je kaya toast?

De bekendste keten om je kaya toast te scoren is Ya Kun. Hier begon het allemaal in 1944, met een bescheiden koffiestalletje. Inmiddels zijn er ruim veertig vestigingen in Singapore. Je vindt ze via de website van Ya Kun.

Kaya toast kun je op veel plekken eten, bijvoorbeeld in één van de vele food courts die Singapore rijk is. We hebben ons laten vertellen dat de kaya toast van Ya Kun het lekkerst is. Eerlijk: ik weet niet of dat klopt, want hij beviel ons zo goed dat we hier maar terug bleven komen!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *