Cocktailbar Urban Space (Seoul): hot or not?

Cocktailbar Urban Space (Seoul): hot or not?

Ken je de clip van Katy Perry’s California Gurls? Dat is precies het gevoel van Urban Space in Seoul. Het is mierzoet, maar toch ook weer niet 100% geschikt voor minderjarigen. Urban Space is een cocktailbar met een decor dat lijkt te zijn ontsproten aan de wildste fantasieën van een tienermeisje. Het is roze, alles is shiny & cute, er zijn discobollen en: er is een ballenbak!

Aangezien ik niet vies ben van wat glitter-hysterie op zijn tijd, kon ik hier de charme wel van inzien. Tim was echter wat minder enthousiast; hij ging voor het herleven van zijn kindertijd liever naar de Retro Game Bar in Seoul.

 

What’s HOT

  • Er is dus een ballenbak! Met opblaasbeesten! In de vorm van flamingo’s en eenhoorns! Jeeeej!
  • Het is super-instagrammable. Of dat valt onder HOT of juist onder NOT, dat laat ik aan jou over. Er is in ieder geval in ieder hoekje wel iets schattigs te doen: bloemetjes, gigantische ananassen, schommels in de vorm van een watermeloen…. Zoeter dan dit ga je het niet vinden.
  • De locatie is helemaal prima voor een snel bezoek: Urban Space ligt in hartje Myeongdong. Prima dus om tussen shoppen en street food door even een kijkje te nemen!

What’s NOT

  • Prijs-kwaliteit. Een cocktail in een winkelwagentje of vogelkooitje doet het inderdaad leuk op foto’s. Maar voor 10 euro verwacht ik meer dan sinaasappellimonade met een scheutje Malibu… Voor écht lekkere cocktails ga je naar Alice Cheongdam of Le Chamber.
  • Je kunt bij Urban Space ook eten. Ik heb dat niet gedaan, maar als de prijs-kwaliteit van het eten hetzelfde is als die van de drankjes, kun je véél beter buiten street food gaan eten. Daar staat Myeongdong tenslotte om bekend!
  • De sfeer. Echt gezellig vonden we het hier niet. De bar is op sommige plekken fel verlicht en het was erg rustig (maar goed, wij waren er dan ook aan het einde van de middag). Bovendien was letterlijk iedereen constant selfies aan het maken. Meh.

Locatie Urban Space

Adres: 5F, 23 Myeongdong 10-gil, Jung-gu, Seoul (Myeongdong Station, metrolijn 4, exit 6 of 8).

Meer weten over eten & drinken in Zuid-Korea?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *