Caroline Hwang: Basisboek Korea

Caroline Hwang: Basisboek Korea

In het Basisboek Korea laat Caroline Hwang zien dat Koreaans koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met eenvoudige recepten tovert ze knallende smaken op tafel. Je moet er alleen wel even voor naar de toko.

Recepten

Hwang, die opgroeide in Koreatown in Los Angeles, begint met een overzicht van de belangrijkste Koreaanse ingrediënten. Handig, want de Koreaanse keuken is nog lang niet ingeburgerd in Nederland. Misschien is het zelfs lastig om buiten de randstad doenjang en gochugaru te vinden.

Na de inleiding volgen recepten voor:
– banchan (bijgerechten)
– kimchi
– soepen en stoofschotels
– vlees, gevogelte en vis
– noedels en rijst
– dosirak (lunchgerechten en snacks)
– desserts en drankjes

Je vraagt je misschien af: een heel hoofdstuk over kimchi?! Jazeker, want er is veel meer dan de “standaard” kimchi van kool. Hwang legt stap voor stap uit hoe je allerlei verschillende soorten kimchi zelf maakt. Van radijskimchi tot komkommerkimchi. Ik ga hier binnenkort zeker mee experimenteren!

Vormgeving

Het heet een basisboek, maar dit kookboek is met 250 pagina’s toch redelijk uitgebreid. Aan het einde geeft Hwang ook nog een aantal menusuggesties. Wat is snel te bereiden op een doordeweekse dag? Wat neem je mee naar een picknick?

Pluspunt: naast vrijwel ieder recept staat een paginagrote foto van het gerecht. Er zijn vrijwel geen foto’s van de bereiding van de gerechten. De recepten zijn echter zo eenvoudig en helder beschreven, dat dat niet uitmaakt. Hier en daar figureren trouwens ook wat schattige Koreaanse peuters. Sooo cute.

Basisboek Korea

Kopen?

Ja, zeker als je op zoek bent naar een kennismaking met de Koreaanse keuken. Houd er wel rekening mee dat veel ingrediënten waarschijnlijk niet bij de Appie te verkrijgen zijn. Aan de andere kant: veel smaakmakers (zoals sesamolie en gedroogde chili) zijn weken of maanden te bewaren, als je ze eenmaal in huis hebt.

Eerder verschenen in deze serie ook het Basisboek Thailand en het Basisboek India. Je koopt het Basisboek Korea o.a. via bol.com:

Meer weten over Koreaans eten?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *