Cevicheria Callao (Scheveningen): Peruaanse fiesta

Cevicheria Callao (Scheveningen): Peruaanse fiesta

Het is heerlijk om in Den Haag te wonen, met het strand om de hoek. Maar om echt lekker te eten, moet je over het algemeen niet op de boulevard van Scheveningen zijn. Liever loop ik een stukje verder, bijvoorbeeld naar de de heerlijke cevicheria Callao in Scheveningen-Haven. 

Pisco sour en meer

Callao serveert maar liefst 12 verschillende cocktails met pisco, een Peruaanse sterke drank die wordt gedestilleerd uit druiven. De bekendste is de pisco sour, met limoensap en eiwit. Wij kiezen voor de ‘caballero de los mares’: een cocktail met pisco, rode vermouth, grapefruit en campari. Goed bitter en behoorlijk sterk; een stevige jongen waar je van moet houden. Naast onze cocktails krijgen we wat Peruaanse chips van zoete aardappel, krokant gefrituurde mais en een pittig dipsausje. Lekker!

Ceviche y arroz

De Peruaanse keuken is helemaal hip. Of valt dit nu al in de categorie ‘zóóó 2018’? Het doet er niet toe, mij maak je met een goede ceviche altijd blij (lees hier hoe ik ‘m zelf maak). Bij Callao hebben ze vijf soorten, waarvan eentje vegetarisch. We proberen er twee. Vooral de ceviche carretillero is verrukkelijk. Het is een licht pittige ceviche van gamba’s, octopus, gefrituurde inktvis, zoete aardappel en gepofte maïs. De frisse smaken jubelen bijna van het bord af en zijn – voor een ceviche – opvallend stevig. Daarnaast nemen we de ceviche callao: blokjes corvina gemarineerd in een citrusmarinade, met rode ui en zoete aardappel. Ook smakelijk, maar minder verrassend.

Als hoofdgerecht kiezen we twee schotels uit de categorie ‘la tradicion’: arroz con pato en arroz con mariscos. De arroz met pato is een pannetje groene rijst met malse stukjes eendenborst erbovenop. De rijst is opgeleukt met erwtjes, geglaceerde worteltjes, blokjes avocado en een frisse salsa van ingemaakte rettich en rode ui. De arroz met mariscos is ook een hit: veel zeevruchten, goed op smaak gebracht met creoolse seafood marinade en zwarte knoflook. 

Goud

Hier word ik héél vrolijk van! Vanaf het fijne terras heb je uitzicht op de bootjes in de haven. Ook binnen ziet de zaak er goed uit: modern maar gezellig, met warme kleuren en goud. Ook het bestek is overigens goudkleurig, I like. Een goede reden om naar Scheveningen te gaan, ook als de zon niet schijnt!

Waar vind je Callao in Scheveningen?

Doctor Lelykade 29, Den Haag (Scheveningen-Haven).

https://www.callao.nl/

Meer restaurants vind je hier.