Alice Cheongdam, magische cocktails in Seoul

Alice Cheongdam, magische cocktails in Seoul

Alice Cheongdam in Seoul is een cocktailbar met Alice in Wonderland-thema. De bar is quirky, knus en serveert unieke cocktails. Alice is in 2018 nieuw binnen gekomen op plek 66 in William Reed’s lijst met beste bars ter wereld. En ik begrijp wel waarom!

Glitzy Gangnam

Alice Cheongdam ligt in de chique wijk Cheongdam in het zuiden van Seoul. Dit is op en top ‘Gangnam style’: trendy, cool en duur. In dit gedeelte van de stad vind je de grote internationale modehuizen en bekroonde restaurants. Geblindeerde patserbakken rijden af en aan. Hier tref je the rich & famous van Zuid-Korea. En twee reizigers gewapend met een creditcard, in het beste kloffie uit de backpack: Tim en ondergetekende.

Wij waren op een missie: de lekkerste cocktails van Seoul proeven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Geheel in lijn met het exclusieve imago van deze bar, is de ingang haast onvindbaar als je niet weet waar je precies moet zijn. Geen schreeuwerige neonletters boven de deur – in tegenstelling tot iedere andere horecagelegenheid in Zuid-Korea. De naam van de bar staat zelfs nergens aangegeven. Ehh..?

Alice Cheongdam

Down the rabbit hole

Toch zijn er aanwijzingen dat je in de buurt van Alice Cheongdam bent: een bescheiden bordje met een wit konijn en een paar verweerde speelkaarten op een schutting. Volg het witte konijn over de grasmat, richting de heg. Vervolgens daal je een trap af. Je komt dan uit in een verlaten bloemenkiosk. Loop het winkeltje door, slaan achterin de hoek om en tadaaa: ineens sta je in een chique cocktailbar.

De inrichting is classy, zoals een traditionele speakeasy: drankflessen uitgestald achter de bar, luxe lederen stoelen, donker houten plafond. Alsof je een Engels landhuis binnenstapt! Maar dan wel met een twist. Op de bakstenen muur wordt de hele avond Alice in Wonderland geprojecteerd. Er zijn nisjes, waardoor je heel privé maar toch midden in de bar zit. De toiletten zijn verstopt achter een paneel in de muur.

Funky cocktails

Bij binnenkomst krijg je een welkomstcocktail, een mandje met snacks en water. De bediening leidt je door de kaart. Die bestaat uit creatieve signature cocktails, bijzondere whisky’s en een aantal klassiekers, zoals de negroni.

De cocktails zijn meer dan een drankje; het is een showtje in een glas. Zo wordt de Diamante Belleza (pisco, guave en glühweinreductie) geserveerd met een grote diamantvormige ijsklont erin. En niet alleen dat: je krijgt er een klein handtasje bij. Daarin zit een speelgoedring met een diamantvormige lolly. Slaat nergens op, maar ik vind het fantastisch!

Toe aan iets stevigers? Bestel dan bijvoorbeeld de Don Spectre, een cocktail van tequila, sherry, dennennaalden en rook. Een stoer drankje, in een glas in de vorm van een doodskop met een klein bolhoedje op.

Mijn favoriete cocktail was Terry’s Boutique, die bestaat uit gin, campari, basilicum en roos. Naast de cocktail, die bedekt is met rozenblaadjes, krijg je een theepot waar rozen-rook spuit. Spectaculair en het allerbelangrijkste: ontzettend lekker.

Praktische info

Cover charge: 10.000 won. De meeste signature cocktails zijn 25.000 won (ongeveer € 20).

Tip: de kaasplank!

Locatie: Alice Cheongdam, 84-20 청담동 Gangnam-gu, Seoul, Zuid-Korea (vanwege het veranderde adressysteem in Korea kom je ook dit adres tegen: 47, Dosandaero 55-gil, Gangnam-gu, Seoul).

En verder: Alice Cheongdam ligt om de hoek bij Le Chamber, een andere chique cocktailbar. Breng ook een bezoekje aan White Bear en je hebt een briljante avond uit in Gangnam.

Meer weten over Koreaans eten en drinken?