Aan de paddo’s in het labyrint van Ebisu Yokocho

Aan de paddo’s in het labyrint van Ebisu Yokocho

Ebisu Yokocho is een labyrint-achtige food court in Tokyo. Je vindt er talloze piepkleine eettentjes: van wijnbarretjes tot yakitori, van Japanse pannenkoeken tot sushi. ‘s Avonds komt de boel tot leven, als de Japanners uit hun kantoren komen. Gehuld in witte overhemden met korte mouwen zitten ze zij aan zij op kleine krukjes of omgekeerde bierkratten, met hapjes en grote pullen bier.

De tafeltjes staan dicht op elkaar en de doorgangen zijn smal. Als je zin hebt, kun je van tentje naar tentje hoppen. Treed binnen in de bruisende, lawaaierige, heerlijke doolhof van Ebisu Yokocho!

Aan de paddo’s

We schuiven aan bij Kinoko Ryouri, een piepklein zaakje dat gespecialiseerd is in gerechten met paddenstoelen. Er is een hoekbar van ongeveer 2 bij 2 meter, waar je op kleine krukjes aan kunt eten. De kaart is, zoals bij de meeste stalletjes, in het Japans. Aanwijzen en op goed geluk dingen bestellen werkt gelukkig prima!

Meest overheerlijke gerecht: gegrilde koningsoesterzwammen (van die enorme paddenstoelen), heerlijk vlezig, in een zee van boter en knoflook. Oishiiii!

Ebisu Yokocho

Ebisu

Ebisu ligt ingeklemd tussen de populaire en drukke wijken Shibuya en Roppongi. Het is geen spectaculaire buurt, maar ik vond het er super chill! Het is een fijne plek om even bij te komen van de échte drukte van Tokyo, en af te koelen met een koude pint – in augustus lopen de temperaturen vrijwel dagelijks op tot 35 graden.

En laat Ebisu daar nou net de ideale plek voor zijn! De wijk is namelijk vernoemd naar de Yebisu-brouwerij die hier in 1890 werd neergezet. In het Museum of Yebisu Beer leer je meer over de geschiedenis de brouwerij. Bonus: je kunt er verschillende biertjes proeven!

Ebisu

Waar vind je Ebisu Yokocho?

Ebisu Yokocho vind je op 1-7-2 Ebisu, Shibuya-ku, Tokyo. Te bereiken via Ebisu JR Station (West Exit), 1 stop ten zuiden van Shibuya Station op de JR Yamanote Line. Vanaf het station is het ongeveer 20 minuten lopen. Je herkent de ingang aan een lichtgevende regenboog op de voorgevel.

Het paddenstoelenrestaurant is wellicht wat lastig te vinden (tip: zoek naar paddenstoelenkrukjes en tekeningen, geen grap). Wellicht helpt dit kaartje!

Meer weten over Japans eten?

  • Lees meer reis- & eetverhalen over Japan.
  • Snuffel hier tussen mijn recepten of bekijk de lijst met Japanse ingrediënten.
  • Check het kookboek Ramen van Tove Nilsson.

Credits uitgelichte foto: Maxime GuilbotGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *