Snacktest: 5x borrelen op z’n Koreaans

Snacktest: 5x borrelen op z’n Koreaans

Bier, bitterballen en borrelnootjes. Daar maak je mij blij mee! Maar af en toe is het ook leuk om eens over de grens te snacken. Deze keer: 5x borrelen op z’n Koreaans. Welke Koreaanse snacks zijn er te koop? En hoe smaakt het?

Makgeolli

Wat: Koreaanse rijstwijn. Het is gemaakt van gefermenteerde rijst, gist en water. Troebel, wit en met een lichte bubbel. Licht en fruitig van smaak, met een laag alcoholpercentage (6-9%). Het wordt gekoeld geserveerd, meestal in een kopje of kommetje. Lees meer over makgeolli.

Smaak: Fris, licht mousserend: geweldig zomerdrankje wat mij betreft! Kooksoondang heeft ook een variant met perziksmaak. Alsof je Haribo Perzikjes drinkt! Geinig, maar met makgeolli heeft het qua smaak weinig te maken.

Details: Kooksoondang makgeolli. Tussen de € 2,85 en € 3,85 per fles (750 ml.)

Hotteok (zoete rijstpannenkoeken)

Wat: Dikke, zoete pannenkoekjes. Ze worden gevuld met bruine suiker, kaneel en nootjes. Het is een bekende street food snack uit Korea. Gemak dient de mens: ze zijn kant-en-klaar te vinden in de vriezer van de toko!

Smaak: Lekker! Knapperig aan de buitenkant, zoet en chewy aan de binnenkant – al zijn ze onvergelijkbaar met wat je in Seoul op straat koopt. Heerlijk als losse snack of als dessert.

Details: Wang Korea Sweet Rice Pancakes. € 4,10 per 3.

Koreaanse pannenkoek

Seaweed crisps

Wat: Dun, krokant zoutje van zeewier en rijstmeel. Ze zijn er in verschillende smaken: Original, Honey & Corn, BBQ en Hot Spicy. Ik ging voor de laatste.

Smaak: Goeie nori-smaak, lekker zout en licht pittig. Een beetje bros en knapperig. Lekker, mits je van zeewier houdt.

Details: CJ Bibigo Seaweed Crisps, Hot Spicy. Euro of 2 per zakje.

Toppoki snack

Wat: Een fel oranje zoutje in de vorm van Italiaanse penne. Het is geïnspireerd op tteokbokki, een bekend Koreaans gerecht van rijstcakes in pittige rode pepersaus.

Smaak: Zoet met een pittige nasmaak. Als je een zoetekauw bent is dit jouw snack, maar ik zou er geen hele schaal van eten. Een zeventje.

Details: Selco Food Toppoki Snack (Original/Spicy Shin). Kost ongeveer 2 euro per zakje.

Snack nori

Wat: Kleine zeewiervelletjes. Ze worden op smaak gebracht en daarna licht geroosterd. Dit levert een flinterdun, knapperig velletje nori op. Je hebt ze in allerlei smaken: met wasabi, soja en zelfs zoet. Ik nam – geheel in thema – Korean BBQ.

Smaak: Smaakt eigenlijk alleen naar zeewier. Nope, ik word er niet zo vrolijk van.

Details: Bibigo Crispy Seaweed Snacks, Korean BBQ flavour. Wordt verkocht per 3 porties, die apart verpakt zijn. Handig, want als de norivelletjes slap worden zijn ze écht niet lekker meer. € 1,85 per 3 pakjes.

Waar koop je deze Koreaanse snacks?

Veel snacks zijn te vinden bij bekende toko’s als Wah Nam Hong en Amazing Oriental. Hun voorraad is niet altijd even uitgebreid. Als je in Den Haag woont, zit je bij Kokoro bij het Rabbijn Maarsenplein altijd goed!

Meer weten over Koreaans eten?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *