Hotspot: White Bear Makgeolli Bar (Seoul)

Hotspot: White Bear Makgeolli Bar (Seoul)

Als je in Seoul bent, mag een avondje stappen in Gangnam niet ontbreken (lees hier mijn tips!). Makgeolli-bar White Bear is wat mij betreft een uitstekende plek om je avond te beginnen!

White Bear huist in een wit, bakstenen gebouw met verschillende balkons. ‘s Zomers is het daar heel goed toeven, vooral op zaterdagavond. Dan trekt een optocht van luxe auto’s en trendy Koreanen aan je voorbij. Er zou zomaar een Bekende Koreaan voorbij kunnen komen, zoals gebeurde toen wij er zaten.

Makgeolli en meer

Binnen is de sfeer relaxed. De aankleding is simpel, met houten tafels en stoelen. Langs de wanden staan rekken en koelkasten vol flessen makgeolli. Want daar draait het hier allemaal om: Koreaanse alcohol. White Bear heeft een enorm assortiment makgeolli en andere Koreaanse dranken. Het makgeolli-menu is echt enorm, ze hebben wel 200 soorten.

Ik zou zeggen: vind een ober die Engels spreekt en laat je lekker adviseren. Wil je weten welke ik de moeite waard vind? Lees dan hier mijn tips.

Diner

Bij je drankje krijg je lekkere snackjes, zoals gemarineerde groene pepertjes met kwartelei. Wat uitgebreider dineren kan ook. De menukaart van White Bear is in het Koreaans, maar gelukkig was er een ober die een paar woorden Engels sprak. Op goed geluk bestelden we een gegrilde witvis en die was goed! Knapperig gebakken, sappig van binnen. 

Een vis fileren met metalen eetstokjes is wel een uitdaging trouwens. En heb je die hele tenen knoflook gespot op de foto? Doodnormaal in de Koreaanse keuken, maar voor ons nogal intens – vooral als je nog een hele avond shinen in het nachtleven van Seoul voor de boeg hebt!

Hapje gegeten, makgeolli gedronken. En dan?

In Gangnam zijn zó veel opties! Ik bezocht twee van de beste cocktailbars ter wereld: Alice Cheongdam en Le Chamber. Beiden liggen op wandelafstand en zijn ontzettend de moeite waard.

Trek in een biertje? In de kelder van White Bear Makgeolli zit ook een bar met speciaalbieren, maar die heb ik niet bezocht.

Locatie White Bear Makgeolli Bar

Je vindt deze bar vlakbij Apgujeong Rodeo Street, net ten zuiden van de rivier.

Adres: Apgujeong-ro 48-gil (Sinsa-dong), Gangnam-gu, Seoul.
Metro: Apgujeong Rodeo Station (Bundang Line), uitgang 5.

White Bear Makgeolli Bar

Meer weten over Koreaans eten en drinken?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *