3 x Vietnamees in Den Haag

3 x Vietnamees in Den Haag

Ik ben dol op de Vietnamese keuken. Licht maar toch smaakvol, met verse kruiden, rijstvellen en vissaus. Yum. Gelukkig krijgt de Vietnamese keuken ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Zoals bij deze fijne adresjes: drie keer Vietnamees in Den Haag Centrum!

Viet Street

Mijn favoriete Vietnamees in Den Haag. Sinds kort heeft Viet Street twee vestigingen. Naast de oorspronkelijke vestiging, aan de Herengracht (tussen Den Haag CS en het Plein) is er in oktober ook een zaak geopend aan de Gedempte Gracht (tussen het stadhuis en Chinatown). Wat mij betreft een heel fijn adresje voor een lunch of snel diner, niet echt geschikt om uitgebreid te tafelen.

  • Mijn favoriete gerecht: bun thap cam, rijstnoedels met salade, varkenssaté, een knapperige loempia en rundvlees. Geserveerd met nuoc mam, de bekende Vietnamese vissausdressing. De huisgemaakte citroenlimonade en ijskoffie (met gecondenseerde melk) zijn ook erg lekker!
  • Pluspunt: Je kunt er ook eten meenemen. Ideaal voor een snelle banh mi voor onderweg.
  • Adres: Gedempte Gracht 64 / Herengracht 37 – www.vietstreet.nl

Ngon

Deze kleine Vietnamees ligt tegenover het oude stadhuis van Den Haag. Er is een kleine binnentuin, waar je in de zomer buiten kunt zitten (al is de aankleding wat summier).

  • Mijn favoriete gerechtde banh mi dac biet, een stokbroodje met verschillende soorten varkensvlees (gemarineerde stukjes vlees, worst, paté), met ingelegde wortel en rettich, komkommer en koriander. De rijstvelloempia’s en banh xeo (knapperige pannenkoek met groenten) zijn ook heel erg prima.
  • Pluspunt: Heel vriendelijke bediening!
  • Adres: Dagelijkse Groenmarkt 31 – www.ngon.nl

Vietnamees in Den Haag

Little V

Qua smaak vind ik deze het minst authentiek van de drie, maarrr qua sfeer is dit veruit de gezelligste! Warme, hippe inrichting met een Vietnamese touch. Op de kaart vind je de klassiekers, zoals rijstpapierloempia’s en pho. Er staat ook een mixed grill op het menu (wat volgens mij niet heel Vietnamees is, maar vast een prima optie voor verstokte vleeseters). In de zomer eet je buiten aan het Rabbijn Maarssenplein.

  • Mijn favoriete gerecht: ik ben fan van de lunchbox met vier verdiepingen. Deze bestaat uit een noedelsoep, krokante gefrituurde loempia’s, een verse rijstvelloempia en een salade met kip. Met verschillende sausjes.
  • Pluspunt: de cocktailkaart!
  • Adres: Rabbijn Maarssenplein 21 (of in Rotterdam: Grotekerkplein 109) – www.littlev.nl

Meer weten over Vietnamees eten?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *