India Gate, voor al je Indiase producten in Den Haag

India Gate, voor al je Indiase producten in Den Haag

De naam verklapt het al: bij India Gate kun je terecht voor al je Indiase ingrediënten. In deze toko vind je daarnaast producten uit andere (Zuid-)Aziatische landen en Suriname.

Wat koop je bij India Gate?

Al op de stoep word je verwelkomd met groenten en fruit. Het verse aanbod is niet enorm, maar je vindt er wel spul dat je elders niet zo snel tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan groene mango’s, okra en cassave. Ik zag ook karela (oftewel bittermeloen of sopropo) en luffa (een groente die lijkt op een uit de kluiten gewassen okra of langgerekte, geribbelde komkommer). Als je hier niet slaagt voor al je groenten en fruit, is dat geen probleem: de toko ligt direct naast de Haagse Markt.

Voor in de winkel staat ook een vitrine met zoetigheid en wat gefrituurde snacks, zoals pakora’s. Achter de toonbank hebben ze daarnaast allerlei soorten zeep, shampoo, haarverf en kleurstoffen.

Van amchur tot zwart zout

In de smalle gangpaden van India Gate vind je alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van Indiaas koken. Het is wel even zoeken, want een logische indeling is er volgens mij niet echt. Een tip: let goed op de houdbaarheidsdatum. Sommige producten zitten erg dicht op de THT.

Zo’n beetje alle gedroogde specerijen zijn hier te vinden: ajowanpoeder, mosterdzaad, fenegriek, you name it. Amchur (gedroogd mangopoeder) en asafoetida (duivelsdrek). Zwart zout, lindi pepper en mukhwas (gesuikerde venkelzaadjes). → Als dit abracadabra voor je is, check dan even de lijst met Indiase ingrediënten.

Ze hebben er rekken vol kruidenpasta’s en specerijenmengsels. Ik vond er ook gedroogde limoentjes en potten met chutneys en pickles. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze soorten meel, rijst en peulvruchten. Er zijn ook verschillende soorten ghee en mosterdolie te koop.

In de winkel staan tot slot een paar vrieskisten, die gevuld zijn met naan, (gevulde) chapati’s, samosa’s en andere snacks.

India Gate

Waar vind je India Gate?

Hobbemaplein 50, Den Haag (achter de bloemenstal). Iedere dag geopend! Check de website voor de tijden: india-gate.nl   

Meer weten?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *