Thaise salade met gegrilde ananas, noedels en kruiden

Thaise salade met gegrilde ananas, noedels en kruiden

Hoe zomers wil je het hebben?! Deze Thaise salade met ananas, rijstnoedels en verse kruiden is echt fantastisch bij een biefstukje van de BBQ, bij Thaise vis in zoutkorst of gewoon een bord vol als zomerse lunch.

Het zoete van de ananas combineert goed met de hartige dressing en verse kruiden. Door de ananas te grillen (of te barbecueën) karamelliseren de suikers. Lekker! 

Ingrediënten (2 personen)

Dressing

  • 1 teen knoflook (fijngehakt)
  • 2 centimeter verse gember (geraspt)
  • 1 eetlepel suiker
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie

Salade

  • 100 gram dunne rijstnoedels
  • 1 verse ananas
  • 3 wortels
  • klein handje cherrytomaatjes
  • optioneel: 1 groene peper
  • klein handje pinda’s of cashewnoten (grof gehakt)
  • paar takjes verse munt
  • klein bosje verse koriander

Bereidingswijze Thaise salade met ananas

  1. Maak eerst de dressing, door alle ingrediënten door elkaar te kloppen.
  2. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Spoel de noedels af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Maak de ananas schoon en snijd hem in plakken. Bestrijk de plakken licht met olie en leg ze op de grill, tot er mooie strepen ontstaan. Draai de ananas om en grill ook de andere kant.
  4. Snijd ondertussen de wortels in dunne linten met een dunschillers. Snijd de tomaten in kwarten. Als je van pittig houdt: snijd een groen pepertje in dunne ringetjes.
  5. Snijd de plakken ananas in iets kleinere blokjes. Meng ze met de wortels, tomaten, peper, pinda’s/cashewnoten en de verse kruiden. Meng ook de noedels en de dressing erdoor. Eet smakelijk!

Meer weten over de Thaise keuken?