Temakinho: swingende Braziliaans-Japanse fusion

Temakinho: swingende Braziliaans-Japanse fusion

Sushi met een Braziliaanse twist? Waarom niet! Je eet het bij Temakinho, een vrolijk restaurant met vestigingen in Londen, Milaan, Rome en Ibiza.

Temakinho mixt de verfijnde Japanse keuken met de knallende smaken, kleuren en muziek van Brazilië. Het lijkt een vreemd huwelijk, maar eigenlijk is de combinatie niet zo heel gek: in de Braziliaanse stad São Paolo woont immers de grootste Japanse gemeenschap buiten Japan.

Ananasbehangetje

Deze zaak is funky, het swingt. Er komt lekkere samba en bossa nova uit de speakers, er zit een kleurrijk ananasbehangetje tegen de muren geplakt en het personeel loopt rond in kekke Hawaii-bloesjes. Tropische kitsch die wonderwel werkt. 

Temakinho

Samba, sushi en sakerinha

Temakinho serveert zonnige maki sushi en handrolls met originele vullingen. Ook eet je er frisse ceviche en vistartaar. De keten heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, dus in alle restaurants wordt uitsluitend met duurzaam gevangen vis gewerkt. 

De meeste gerechten zijn top, al zitten er ook een paar minder geslaagde experimenten tussen. Zo vonden we de garnalentempura met Braziliaanse bananensalsa iets te vergezocht.

De cocktailkaart heeft veel interessants te bieden, zoals de sakerinha. Dit drankje is gebaseerd op de Braziliaanse klassieker caipirinha, maar dan op basis van sake in plaats van cachaça. Erg lekker!

Temakinho in Rome

Ik bezocht dit hippe restaurant tijdens een bezoek aan Rome. (Disclaimer: ik wéét dat je hier de allerlekkerste pizza en pasta eet, maar mijn honger naar Aziatisch eten speelt nu eenmaal snel op, scusi!)

Temakinho heeft drie vestigingen in Rome. Ik bezocht die in de levendige wijk Monti, aan de Via dei Serpenti 16. De andere Roomse vestigingen zitten in Borgo (vlakbij Vaticaanstad) en aan Via del Tritone (vlakbij de Trevifontein).

Tot slot: meer weten over Monti? Voor My Power magazine schreef ik een blog met nog 5 plekken om te eten en drinken in deze leuke buurt!

Meer weten over Japans eten?

Foto’s: website TemakinhoGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *