Taartjes, pasteitjes en sesamballen van St. Anny Tea House (Den Haag)

Taartjes, pasteitjes en sesamballen van St. Anny Tea House (Den Haag)

In de Wagenstraat, de hoofdstraat van het Haagse Chinatown, zit St. Anny Tea House. Je kunt er eten, maar ik gebruik het vooral als adresje om Chinese zoetigheid en pasteitjes te halen. Ze hebben ook een winkel in het centrum van Rotterdam.

Lunch onder TL-licht

Theehuis? Qua looks is het meer een snackbar: je eet hier goedkope, snelle maaltijden aan plastic tafeltjes onder TL-verlichting. De pot schaft onder andere eenvoudige noedelgerechten en wontonsoep. Uiteraard hebben ze dim sum van hun eigen merk, Delico (mijn favoriet onder de diepvries-dim sums!). Je kunt de dim sum ook ingevroren meenemen.

Pasteitjes, koekjes en sesamballen

Ik kom hier eigenlijk nooit om te eten. Dim summen kun je wat mij betreft toch beter een paar deuren verderop doen, bijvoorbeeld bij Kee Lun Palace of Full Moon City. Wat ik hier wel haal: Chinese pasteitjes en andere baksels. Denk aan gestoomde broodjes, vleespasteitjes, zoete sesamballen, custardtaartjes, sesamkoekjes, kokosbiscuits, baksels met rode bonenpasta en nog veel meer. De meeste baksels kosten 1 euro per stuk.

In het seizoen (september/oktober) verkopen ze ook mooncakes. St. Anny heeft tot slot een vitrine met sponscake, rolcakes en ander mierzoet gebak, maar daar heb ik me nog nooit aan gewaagd.

Sweet chicken cookie?!

Wel kocht ik hier laatst een “sweet chicken cookie”. Ik had er nog nooit van gehoord en ben er nog steeds niet achter wat dit precies was… Het is een soort warme gevulde koek, met sesamzaadjes, gember, five spice en de smaak van donkere, bijna verbrande karamel. Mierzoet en een tikkeltje hartig. Funky maar lekker! Als iemand weet hoe dit heet, of het echt Chinees is en of er eigenlijk überhaupt wel kip in zit: ik hoor het graag.

Waar vind je St. Anny?

Den Haag: Wagenstraat 77
Rotterdam: West-Kruiskade 42

Meer over Chinees eten

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *