Retro Game Bar in Seoul: hot or not?

Retro Game Bar in Seoul: hot or not?

Nineties kids verzamelen!!! In Retro Game Bar in Seoul herleef je je jeugd met een biertje in de hand. In iedere Zuid-Koreaanse stad vind je wel een spelletjeshal of PC Bang, maar Retro Game Bar is net wat meer bijzonder. Hier kun je je namelijk uitleven op Pac-Man, Mario Kart en al die andere 90’s spellen waar je stiekem een beetje naar terug verlangde.

What’s HOT

  • Ze hebben echt alle spelletjes die we als kind speelden! Arcade games, computerspelletjes van vroegâh en ouderwetse consoles. Zelfs “het Aladdin-spel” dat ik vroeger altijd speelde, HOE LEUK! Sommige spellen kun je ook op groot scherm spelen.
  • Bij Retro Game Bar kun je ook ouderwetse (bord)spelletjes spelen zoals Mikado, Jenga en Krokodil met kiespijn. Stef Stuntpiloot heb ik helaas niet gezien, Beer Pong is er wel.
  • Je speelt alle spellen gratis, mits je wat eet of drinkt. Als je wat sterkers dan een biertje wilt, kun je kiezen uit cocktails of shots met namen als Pikachu, Donkey Kong of Kirby.
  • Het thema is tot in detail doorgevoerd. De bar bestaat uit verlichte Tetris-blokjes. Her en der zweven lichtgevende Pac-Man-spookjes en Mario-sterren.
  • Je vindt Retro Game Bar midden in het uitgaansgebied van studentenwijk Hongdae. Als je achter één van de computers zit, kijk je uit op de neonverlichting van de andere bars en discotheken.

What’s NOT

  • Op de avond dat wij hier waren, zat het vol luidruchtige expats. Het voelde nogal ons-kent-ons aan, een beetje alsof we op een frat party beland waren. Niet helemaal de sfeer die we zochten, maar gelukkig is er in de directe omgeving genoeg te beleven!
  • Hoewel het spelletjesaanbod groot is, is de bar zelf wat klein.

Locatie Retro Game Bar

Adres: Jandari-ro 7, Mapo-gu (Seogyo-dong 407-26). Je vindt Retro Game Bar op de derde verdieping, boven Craft Hans. Meer info en openingstijden op de Facebookpagina van Retro Game Bar.

Meer weten over eten & drinken in Zuid-Korea?