Hitte-alarm! Pittige Jemenitische zhug

Hitte-alarm! Pittige Jemenitische zhug

Zhug is een hot & spicy groene pepersaus uit Jemen. Het is super makkelijk, want je hoeft alleen maar alle ingrediënten door elkaar te staafmixen en klaar! Bovendien is het lekker bij zo’n beetje alles: falafel, een stuk gegrild vlees, witvis… Je kunt het door hummus mengen of je soep er een oppepper mee geven. Ik zou er zelfs mijn tosti in dippen!

Ingrediënten voor 1 schaaltje zhug

  • 1 teentje knoflook
  • 2 groene chilipepers
  • halve (kleine) ui
  • 1 grote handvol koriander, grof gehakt
  • 1 grote handvol bladpeterselie, grof gehakt
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • specerijen:
    • halve theelepel van ieder: gemalen komijn + gemalen korianderzaad + gemalen kardemom
    • flink wat versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel yoghurt

Bereidingswijze

  1. Pureer alle ingrediënten (behalve de yoghurt) tot een vrij gladde saus. Dit gaat heel snel met een blender of staafmixer. Als je iets meer moeite wilt doen, gebruik dan een vijzel.
  2. Doe de zhug op een schaaltje. Doe er een eetlepel yoghurt bovenop en besprenkel tot slot met wat extra olijfolie. Dippen maar!

Meer over de keukens van het Midden-Oosten?

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *