Hotspot: Queru, Haagse ‘Cantina Mexicana’

Hotspot: Queru, Haagse ‘Cantina Mexicana’

Deze zomer opende aan de Prinsestraat in Den Haag Queru. Bij Queru eet je taco’s en andere Mexicaanse gerechten. Niet de kleffe hap waardoor je in een kaas- en bonencoma raakt, maar frisse en lichte smaken. Qué ricooo!

Cantina Mexicana

Queru komt uit de koker van de chef van Ruiseñor, ook een Haags pareltje. Het eten bij Queru heeft de creativiteit en de knallende smaken van Ruiseñor, maar het restaurant is beduidend laagdrempeliger. De inrichting is simpel, met gekleurde muren, kussentjes met Día de Muertos-print en posters van Frida Kahlo en lucha libre. Mexicaanse muziek op de achtergrond, helemaal gezellig!

De drankjes alleen al zijn een feestje. Er zijn Zuid-Amerikaanse cocktails, zoals verschillende soorten margarita’s en de pisco sour. Mijn favoriet is de paloma, van tequila, limoen en grapefruit. Natuurlijk zijn er meerdere soorten tequila en mezcal te krijgen. Er zijn zelfs proeverijtjes!

Taco’s en meer

De kaart is al een tijdje hetzelfde en niet al te groot, dus ik geloof dat ik inmiddels alles geproefd heb. Behalve de desserts, want daar heb ik meestal geen plek meer voor.

Serieus: alles is even lekker! Je MOET natuurlijk verschillende soorten taco’s proeven. Dat kan ook makkelijk, want doordat de taco’s niet te groot zijn kun je gemakkelijk delen en van alles wat proeven. Standaard krijg je vijf verschillende salsa’s om alles nóg lekkerder te maken. Ik ga er verder niet over uitweiden: ga erheen en proef het zelf!

Als je van sea food houdt, zit je bij Quero ook goed. Je kunt beginnen met oesters. Ze serveren ook een lekker pittige aguachile, een Mexicaanse ceviche van witvis met zoete aardappel en avocado. En de pulpo, dios mío! Supermalse octopustentakels in pittige zwarte saus, geserveerd met tortilla’s. Queru’s pulpo. is serieus de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

Queru

Waar vind je Queru?

Queru, Prinsestraat 30, Den Haag.

www.cantinaqueru.com

Meer restaurants vind je hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *