Pang ji: Thaise kokospoffertjes

Pang ji: Thaise kokospoffertjes

Thailand heeft de mooiste eilanden voor het uitkiezen. Er is voor ieder wat wils: de mooiste duikbestemmingen, bruisende eilanden met full moon parties en – als je goed zoekt – ongerepte stranden. Wij kozen voor het rustige paradijsje Koh Yao Yai. We verbleven in Koh Yao Yai Village – echt een aanrader! Schitterende bungalows in de jungle met uitzicht op zee, heerlijke infinity pool, een fantastisch ontbijtbuffet… Alleen: de prijs-kwaliteitverhouding in de restaurants van het resort is vrij absurd. Gelukkig zit er net buiten het resort een heerlijk Thais restaurantje waar we meerder malen aten. Op onze laatste dag kregen we als afscheid een zakje zoetigheid mee. Het bleken pang ji, Thaise kokospoffertjes. 

Pang ji lijkt op kanom krok, maar is toch net wat anders. Kanom krok is gemaakt van rijstbloem en kokosmelk, zonder kokosrasp. Daardoor hebben ze veel meer de structuur van een ‘gewoon’ poffertje, terwijl pang ji veel meer bite hebben. Een beetje chewy en licht zoet – zo lekker!

Ingrediënten (2 personen)

  • 120 gram kleefrijstmeel
  • 75 gram kokosrasp
  • 40 gram palmsuiker
  • snuf zout
  • 100 ml kokosroom
  • 40 ml water
  • ½ theelepel pandanextract (of vanille-extract)
  • 1 eetlepel (kokos)olie

Thaise kokospoffertjes

Goed, dit zijn ze dan… Niet moeders mooiste (vandaar het vakantiekiekje bovenaan), wel erg lekker!

Bereidingswijze Thaise kokospoffertjes

  • Meng rijst, kokosrasp, suiker en zout door elkaar. Doe dan de kokosmelk en het water erbij. Voeg ook het pandan- of vanille-extract toe. Het moet een dik beslag worden, een beetje zoals dik cakebeslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  • Verhit de olie in een koekenpan. Bak kleine pannenkoekjes van het beslag. Gebruik 1 a 2 eetlepels beslag per pannenkoekje, afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken. Als de onderkant goudbruin gebakken is laten ze los van de bodem van de pan en kun je ze omdraaien. Bak ze in ongeveer 8 minuten aan beide kanten op laag vuur.

Meer weten over Thailand en de Thaise keuken?