Indiase paneer met verse spinazie en tomaatjes

Indiase paneer met verse spinazie en tomaatjes

Je hebt vast wel eens saag paneer gegeten in een Indiaas restaurant. Vaak is dit een soort spinazie á la crème-achtig gerecht met blokjes Indiase kaas. Laatst ontdekte ik Meera Sodha’s variant op dit gerecht: paneer met verse spinazie en cherrytomaatjes. Briljant! Het is licht, snel en gewoon verrukkelijk. Serveer er witte rijst of naan bij.

Paneer is te vinden in het koelvak van de toko of de biologische supermarkt. Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Alles wat je nodig hebt is melk en iets zuurs (zoals citroensap, azijn of yoghurt). Hier lees je hoe je heel eenvoudig zelf paneer maakt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 gram paneer
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 centimeter verse gember (geraspt)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 verse groene chilipeper (fijngehakt)
  • bakje cherrytomaatjes (400 gram)
  • specerijen:
    • 1 theelepel gemalen korianderzaad
    • 1 theelepel gemalen komijnzaad
    • halve theelepel kurkuma
    • halve theelepel chilipoeder
    • zout (naar smaak)
  • 400 gram verse spinazie

Bereidingswijze paneer met verse spinazie & tomaatjes

  1. Snijd de paneer in blokjes van 2 centimeter. Bak de blokjes op hoog vuur goudbruin in een klein beetje olie. Haal de blokjes daarna uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  2. Fruit vervolgens de uien zachtjes, een minuut of 8. Voeg daarna de gember, knoflook en chilipeper toe en bak dit even mee.
  3. Doe de tomaatjes vervolgens ook in de pan. Stoof ze 6 tot 8 minuten, tot ze helemaal zacht geworden zijn. Roer dan de specerijen erdoor. Proef alles, en voeg naar smaak nog wat extra specerijen toe.
  4. Doe de paneer terug in de pan en schep ze voorzichtig door de tomatensaus, tot alle blokjes bedekt zijn. Voeg vervolgens in porties de spinazie toe. Laat iedere handvol spinazie slinken voor je er weer een nieuwe lading bij doet. Schep de spinazieblaadjes rustig door de saus.

Meer weten over Indiaas eten?