Pakorn’s Kitchen: smullen net buiten het centrum van Chiang Mai

Pakorn’s Kitchen: smullen net buiten het centrum van Chiang Mai

Het centrum van de Thaise stad Chiang Mai heeft talloze opties om te eten en drinken. Dat je ook net buiten het centrum simpel maar verrukkelijk kunt eten, bewijst Pakorn’s Kitchen.

Pakorn’s Kitchen is een eenvoudig restaurantje. Je eet er op plastic tuinstoelen aan een vrij drukke weg. Het ligt in het zuidoosten van Chiang Mai, net buiten de oude stadsmuur – en dus net buiten de grootste drukte. Zeker als je in Chiang Mai bent tijdens Loy Krathong, is dat best wel chill.

Het restaurant lag op loopafstand van ons hotel (Sugar Cane, een aanrader als je net buiten het toeristische centrum wilt zitten). Maar dat was niet de enige reden dat we er – geheel tegen onze gewoonte in – meerdere malen zijn gaan eten. Want wat zijn die curry’s goooeeeed!

De massaman curry is echt krankzinnig lekker. Romig, kruidig, met zacht gegaard vlees en bomvol pinda’s. Ook de lokale klassieker khao soi smaakt er erg goed. Er staan ook fijne fruitshakes op het menu. De ideale opfrisser na een lange dag hiken of tempels bezoeken! De porties zijn groot en de kaart nog groter, dus ga met een lege maag.

Prijzen zijn schappelijk. Wellicht ietsjes duurder dan bij sommige andere tentjes, maar de prijs-kwaliteitverhouding is, zeker als je kijkt naar de enorme porties, absoluut goed.

Thuis aan de slag?

Meer weten over Thailand en de Thaise keuken?