Ostras e coisas, de lekkerste sea food van Porto?

Ostras e coisas, de lekkerste sea food van Porto?

Soms, als ik langs een restaurant loop, gaat mijn radar af. Hier! Hier moet het eten fantastisch zijn! Zo’n plek was Ostras e Coisas in Porto. Ik werd aangetrokken door de strakke inrichting met één blikvanger: een grote vitrine vol rode mulletjes, zee-egels, garnalen en een enorme zeeduivel.

Bij Ostras e Coisas wisselt het aanbod dagelijks. Als de kwaliteit van de vis die dag niet goed genoeg is, komt het er niet in. We aten hier uitstekende oesters, een krab gevuld met krabpaté, gegrilde Portugese coquilles en een flinke schaal fruits de mer. Naast de usual suspects, zoals langoustines en krabbenpoten, kun je hier ook specialiteiten uit de Atlantische Oceaan proeven.

Een van die bijzondere lokale hapjes is percebes. Ze zien er vreemd uit: een bruin “lijfje” met een bladvormig uiteinde. Je knakt ze doormidden en zuigt het stevige, zilte vlees eruit. Percebes zijn een prijzige delicatesse, omdat ze nogal lastig te oogsten zijn. De beestjes groeien in de woeste branding van de Atlantische Oceaan, precies op die plekken waar metershoge golven op de scherpe rotsen beuken. Ze worden met de hand los gebikt. Een gevaarlijke klus; ik ben blij dat ik ze alleen maar hoef op te eten.

Heb je genoeg sea food geslurpt? Dit restaurant ligt vlakbij Galerías de Paris, een gebied bomvol leuke barretjes!

Adres: Ostras e Coisas, Rua da Fábrica 73, PortoGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *