Shinen in het nachtleven van Gangnam, Seoul

Shinen in het nachtleven van Gangnam, Seoul

WOP WOP WOP WOP. Gangnam Style! Een avond in het nachtleven van Gangnam stond stiekem best hoog op mijn to do-lijst voor Zuid-Korea. Dus toog ik, in het beste kloffie uit mijn backpack, naar hip & happening Cheongdam.

Hieronder vind je mijn tips voor een epische avond.

Livin’ it up in the city

Wil je weten wat de elite van Seoul doet in het weekend? Ga dan naar Cheongdam, ten zuiden van de rivier. Het is één van de duurste buurten van Zuid-Korea. Hier vind je de grote modehuizen, verfijnde Franse restaurants, K-popsterren en superdikke auto’s.

Een kleine waarschuwing vooraf. Cheongdam is duur en nouveau riche. Het nachtleven in Gangnam is daarom niet iets wat iedereen leuk vindt, denk ik. Veel is hier gewoon een beetje too much. Ter illustratie: toen we de cocktailbar uitliepen, liep voor ons een jong meisje met duidelijk te veel drank op. Strompelend op te hoge designerhakken in een te kort designerjurkje. Aan de hand van een te gladde boy. Opgehaald door een te grote glanzende auto. Die volgens mij ook nog eens geblindeerde ramen had? Ik weet het niet meer precies, maar je begrijpt mijn punt.

Goedkoop is het ook niet. Gangnam staat immers bekend om de ‘hoge torens, hoge haken én hoge rekeningen’. Voor een cocktail mag je zo twintig euro neertellen. Lijkt het jou – ondanks dit alles – ook heerlijk om je een avondje onder te dompelen in het nachtleven van Gangnam? Zin om een avondje aan de zwier te gaan, maar geen behoefte aan dampende nachtclubs? Lees dan snel verder.

Het nachtleven van Gangnam in 3 stops

Stop 1: White Bear Makgeolli Bar

We beginnen rustig aan, bij White Bear Makgeolli Bar. Deze bar is gespecialiseerd in makgeolli, een typisch Koreaanse drank op basis van rijst. Honderden flessen staan uitgestald op planken en in koelkasten. Bij White Bear kun je ook heerlijk (eenvoudig) eten. White Bear ligt in Apgujeong, een wijk in Gangnam. Dit was vroeger dé place to be voor deftig Seoul, maar nu is het eerder hip en trendy. Lees meer over White Bear Makgeolli Bar.

Stop 2: Alice Cheongdam

Dit is een klassieke cocktailbar, met een quirky twist: de bar heeft een Alice in Wonderland-thema. Dat zie je terug aan de originele cocktails, Alice-projecties op de muren en niet in de laatste plaats: de korte speurtocht die je moet afleggen om binnen te komen. Alice Cheongdam is in 2018 binnengekomen op plek 66 in de lijst met beste cocktailbars ter wereld. Lees meer over Alice Cheongdam.

Alice Cheongdam

Stop 3: Le Chamber

Heb je na Alice nog energie over, ga dan zeker even de hoek om naar Le Chamber. Deze klassieke speakeasy zit verstopt achter een boekenkast. Het is een knusse cocktailbar met kroonluchters, Chesterfields en waanzinnig lekkere cocktails. Mijn favoriet: de Gatsby Martini, gin met truffelschuim én een foto van Leonardo DiCaprio. Wat wil je nog meer? Le Chamber staat op de 19e plek in de lijst met beste bars van Azië (2019). Lees meer over Le Chamber.

Meer weten over Koreaans eten en drinken?