Dampende kommen noedelsoep (en meer!) bij Momiji Ramen

Dampende kommen noedelsoep (en meer!) bij Momiji Ramen

Huh? Waarom heb ik nog niet eerder over dit zaakje geschreven?! Al jaren kom ik een paar keer per maand bij Momiji Ramen in Den Haag. Meestal rond lunchtijd, soms voor een snel avondmaal, soms na het sporten. Maakt niet uit, het is altijd goed. Nestel je met een dampende kom noedelsoep aan de bar – aan het raam of met zicht op de keuken – en slurpen maar.

Ramen en meer

Het draait bij Momiji Ramen natuurlijk om noedelsoep. Die bestaat uit drie onderdelen. Noedels, bouillon (op smaak gebracht met zout, soja of miso) en toppings (zoals vlees, ei of bamboescheuten). Kosten: tussen de 7,50 en 13,50.

Mijn 3 favorieten:

  • Pork onion ramen. Een volle, bijna romige bouillon op basis van varkensbotten (tonkotsu). De soep wordt geserveerd met spek, zoete gebakken uienringen, wat mais, zeewier en een perfect zachtgekookt eitje.
  • Laksa ramen. Japan en Singapore ontmoeten elkaar in een kommetje: Japanse noedels worden geserveerd met een pittige, romige kokossoep met mosselen, garnalen en inktvis. (Zelf maken? Kijk hier!)
  • Tan tan ramen. Ramen met een pittige soepbasis, paksoi en gemarineerd rundergehakt. (Zelf maken? Kijk hier!)

Momiji Ramen

Ze hebben ook set menu’s, waar je voor een paar euro extra bijpassende gyoza’s (Japanse dumplings) en een drankje krijgt. De gyoza’s van Momiji Ramen worden huisgemaakt, net zoals de noedels.

Als je wat anders wilt eten dan ramen, probeer dan de katsudon. Dit is een Japanse varkensschnitzel (tonkatsu), geserveerd op een kom witte rijst (donburi) met een omelet. Er zit een zoetzuur sausje overheen. Als je ernaar vraagt, krijg je ook wat pittige Japanse peperolie.

Momiji serveert ook Japanse curry’s en andere klassiekers, zoals takoyaki (inktvispoffertjes).

Waar vind je Momiji Ramen?

In het centrum van Den Haag, naast Simonis / achter de Hema / vlakbij het Rabbijn Maarssenplein. Het ligt naast restaurant Momiji Sushi, waar ze – jawel – sushi en andere kleine Japanse gerechten serveren.

Adres: Gedempte Gracht 397, Den Haag.

Momiji Ramen

Meer weten?

 2 thoughts on “Dampende kommen noedelsoep (en meer!) bij Momiji Ramen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *