Liefde voor Din Tai Fung

Liefde voor Din Tai Fung

Oh, Din Tai Fung <3 Per toeval liepen we hier tegenaan in een van de malls in Singapore. Of nou ja: de Lonely Planet lokte ons hier naartoe met de belofte van lekkere dim sum. Maar ik had niet durven denken dat het zó verrukkelijk zou zijn.

Gelukskussentjes

Din Tai Fung. Als ik eraan denk, loopt het water me letterlijk in de mond. Mijn ogen beginnen te glimmen, op mijn wangen verschijnt een lichte blos. Het restaurant is gespecialiseerd in xiao long bao, flinterdunne Chinese deegzakjes gevuld met een balletje varkensvlees en bouillon. De bekende chefkok Anthony Bourdain omschreef deze hapjes als “pillows of happiness” en dat is niet voor niets! De vestiging in Hong Kong werd zelfs bekroond met een Michelinster.

Din Tai Fung

Een aanrader is het mandje met verschillende soorten xiao long bao. Naast de traditionele variant krijg je dan dumplings gevuld met kip, garnaal, krab, paddenstoelen.

Din Tai Fung serveert talloze soorten dim sum, voornamelijk gestoomde hapjes van vlees, vis of groente, met verschillende dipsauzen. Een aanrader: de wontons in zwarte azijn en chili-olie en de ingelegde komkommer. Verder op de kaart: soepen, salades, gestoomde broodjes met krab of zwarte bonenvulling… Zucht. Ik wil het. Nu.

Din Tai Fung

Geoliede machine

Din Tai Fung is razend populair. Dat zorgt soms voor lange rijen, maar het zorgt er ook voor dat de restaurants een geoliede machine zijn. In het restaurant zie je hoe de koks de dumplings met de hand vullen, nauwkeurig dichtvouwen en stomen. Het personeel rijdt de dampende bamboemandjes vervolgens zo naar je tafel.

Wil je ook een kijkje in de keuken nemen? In de geweldige serie Ugly Delicious duikt David Chang de keuken van Din Tai Fung in (aflevering 8, ‘Stuffed’).

Din Tai Fung

Waar vind je Din Tai Fung?

Ik at er voor het eerst bij een vestiging in Singapore, in een van de kolossale shopping malls aan Orchard Road. In Singapore zijn meerdere vestigingen: hier vind je ze.

Toen ik deze zomer in Zuid-Korea was, moest en zou ik weer bij Din Tai Fung lunchen. Een risicootje. Want als iets in je herinnering zo fantastisch lekker was, ligt teleurstelling op de loer. Maar nee hoor: de xiao long bao was net zo lekker als ik hoopte. De vestiging in Myeongdong is trouwens wat lastig te vinden: je moet naar binnen bij Hotel 28, en dan naar de 1e verdieping.

De originele Din Tai Fung zit in Taiwan. Verder vind je vestigingen in Australië, China, de Filipijnen, Hong Kong, Indonesië, Japan, Macau, Maleisië, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS.

In 2019 opent er ook eentje dichter bij huis, in Londen. Can’t wait!

Din Tai Fung

Foto credits:
Uitgelichte afbeelding: 
Ronald Woan via Flickr
Kijkje in de keuken: 
Jar[o] via FlickrGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *