Le Chamber (Seoul): hier drink je de chicste cocktails van Zuid-Korea

Le Chamber (Seoul): hier drink je de chicste cocktails van Zuid-Korea

Le Chamber is fantastisch!!! Ja, fantastisch met drie uitroeptekens. Deze cocktailbar in Seoul heeft een “geheime” ingang (daar geef ik sowieso bonuspunten voor), een klassieke sfeer en coole cocktails. Niet voor niets staat Le Chamber op plek 19 in de lijst met beste cocktailbars van Azië.

Le Chamber ligt in Cheongdam, ten zuiden van de rivier, om de hoek bij cocktailbar Alice Cheongdam. Cheongdam is het hart van het mondaine Gangnam, met glanzende gebouwen, toprestaurants en de flagship stores van de grote modehuizen. Lees hier mijn tips voor een epische avond uit in Gangnam.

Alohomora!

Bij deze cocktailbar binnenkomen is een kleine uitdaging. Je loopt over een rode loper naar de ingang. Vervolgens daal je een trap af, een fel verlichte gang in. Het ziet eruit alsof je de lobby van een hotel betreedt. Aan het einde van de gang staat een bank met een klein tafeltje en een grote boekenkast.

Pas als je het juiste boek uit de kast pakt, schuift als bij toverslag de boekenkast uit elkaar. Voor je ogen verschijnt een tafereel uit de jaren twintig: een knusse, klassieke cocktailbar met zachte verlichting. Kroonluchters, een vleugel en een meterslange bar met verlichte drankflessen maken het geheel af. Aan de bar staan geen gewone barkrukken, maar mini-Chesterfields. Kan ik wel aan wennen!

In de kleine bar zijn ook lage tafeltjes met comfortabele leren banken en vintage stoelen. Er is plek voor slechts een man of vijftig. Wij kwamen laat op de avond toen het binnen vrij rustig was, maar er schijnt regelmatig een rij te staan om binnen te komen.

De cocktails van Le Chamber

Het is een feestje om het barpersoneel – correctie: de mensen die je drankjes maken heten hier mixologists – aan het werk te zien. Ze zijn 100% gefocust op hun werk en tegelijkertijd supervriendelijk. Ze helpen je graag bij het kiezen van een drankje. Dat is niet eenvoudig, want naast hun signature cocktails hebben ze maar liefst 200 verschillende whisky’s en allerlei andere dranken.

Het cocktailmenu is verstopt in een oud boek. Sowieso mijn favoriete drankje van de avond was The Gatsby Martini. Een cocktail met Tanqueray gin, citroen, lavendelbitters en truffelschuim. Truffelschuim! In een cocktail! Daar word ik nou echt blij van. Met een mini-wasknijper zit er bovendien een foto van Leonardo DiCaprio aan het glas vast.

Kijk hoe blij ik ben met Leo! In het midden zie je de Islander, een cocktail op basis van whisky met kamillesiroop en lavendelschuim. Rechts zie je Seoul Sour. Dit is een bijzondere Koreaanse cocktail, met nurungji (de knapperige, gebrande rijst die aan de bodem van de pan kleeft; een Koreaanse lekkernij) en Hwa yo 41 (een op eikenhout gerijpte soju).

Praktische info

Goedkoop is Le Chamber niet. Een cocktail kost zo’n 27.000 won (ongeveer € 21). Je betaalt bovendien een cover charge van 10.000 won per persoon. Daarvoor krijg je zoutjes, chocolade en flessen water (waar je de volgende ochtend wél heel blij mee bent).

Adres: 42 Dosan-daero 55-gil, Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul.

Meer weten over Koreaans eten en drinken?