Krishna Vilas (Den Haag): vegetarisch, authentiek Zuid-Indiaas

Krishna Vilas (Den Haag): vegetarisch, authentiek Zuid-Indiaas

Populair

Bij Krishna Vilas eet je vegetarische gerechten uit het zuiden van India. Het restaurant stond al op mijn lijstje sinds ik de lovende recensie van de Gouden Pollepel las. Toen ik er laatst wilde eten, zat het binnen bomvol. Bomvol Indiërs wel te verstaan. Er was geen tafeltje meer vrij – en daardoor drong Krishna Vilas door tot de top van mijn verlanglijst. Hier MOEST ik eten!

In de “Week zonder vlees” kwam het er eigenlijk van. Ik nam mijn favoriete vegetariër mee en deed voor de zekerheid een broek met extra stretch aan.

Wat eet je bij Krishna Vilas?

Zoals gezegd: je eet hier vegetarisch. Vegans kunnen hier ongetwijfeld ook goed terecht, maar moeten wel even opletten: veel gerechten bevatten yoghurt, paneer of ghee.

De nadruk ligt op de Zuid-Indiase keuken. De menukaart is enorm, maar als je wat langer kijkt zie je dat er veel dezelfde gerechten in verschillende varianten op staan. Verschillende soorten dosa (dunne, krokante pannenkoekjes), uttapam (zachte pannenkoeken van rijst en linzen), een aantal curry’s (met bijvoorbeeld paneer of aardappel), et cetera.

Als voorgerecht delen we Dahi Vada: gefrituurde linzendonuts (vada), geweekt in een badje van dunne, zoetige yoghurtsaus (dahi). Afgetopt met wat gehakte koriander, geraspte wortel, specerijen en krokant gefrituurde deegbolletjes. Lekker!

Daarna nemen we een curry met zachte, smaakvolle paneer en een Zuid-Indiase thali – er is ook een Noord-Indiase variant. De thali is een stalen schaal met een stuk of 9 bakjes met kleine curry’s, stoofjes en dips. Door de verschillende smaken en structuren blijf je ervan eten! Een mild soepje, een kruidige linzenstoof, wat gebakken groenten, een scherp-zure limoenpickle, wat yoghurt om af te blussen… De thali wordt geserveerd met witte rijst, puri’s (een heel luchtig gefrituurd brood, dat zich tijdens het frituren opblaast als een ballon) en papadum (een heel dunne, krokante “cracker”).

We bestellen er wat kaasnaan bij, die prima is – maar lang niet zo lekker als die van Himalayan.

Krishna Vilas

Spotjes en knaloranje nepleer

De bediening is vriendelijk, bijna iets té. Ze komen vaak langs, ook als de glazen nog vol zijn – en soms zelfs met z’n tweeën.

Het decor doet een beetje nineties aan, met spotjes en knaloranje neplederen stoelen. In het voorste gedeelte van het restaurant, vlakbij de keuken, zit je zelfs onder TL-lampen. Voor een romantisch diner kom je hier dan ook niet; hier moet je wezen voor smaakvol, authentiek maar eenvoudig Indiaas. En daar is de prijs ook naar: voor een voorgerecht, 2 hoofdgerechten, naan en 4 biertjes zijn we nog geen 50 euro kwijt.

Waar vind je Krishna Vilas?

Adres: Hooikade 56, Den Haag.

www.krishnavilas-denhaag.nl

Meer weten over Indiaas eten?