Kokoro: Koreaans-Japanse toko in Den Haag

Kokoro: Koreaans-Japanse toko in Den Haag

In de Chinese buurt van Den Haag ligt Kokoro, een supermarkt die is gespecialiseerd in Japanse en (vooral) Koreaanse producten. Hét adresje voor je makgeollidoenjang en gochujang!

Wat koop je bij Kokoro?

De winkel is niet groot, maar wel ruim opgezet. Een vers aanbod is er niet echt. Wel vind je er allerlei sauzen, marinades, sojabonen- en chilipasta’s. Er is ook een speciale koelkast vol verschillende soorten kimchi en andere ingemaakte groenten. Ook zijn er snacks, zoals geroosterd zeewier. En instant noodles, heel veel instant noodles.

In de vriezer liggen vooral kant-en-klare tussendoortjes. Bijvoorbeeld hotteok (pannenkoeken met zoete vulling), mandu (Koreaanse dumplings) en gevulde zeewierrolletjes om te frituren.

Kokoro heeft ook een aardig aanbod van Koreaanse alcohol, zoals pruimenlikeur en Koreaans bier (populaire merken als Hite). Daarnaast is er natuurlijk soju (heldere gedestilleerde drank, meestal op basis van rijst) en makgeolli (ongefilterde rijstwijn). Helaas hebben ze maar één soort makgeolli; als iemand een adresje weet waar er meer keuze is, houd ik me warm aanbevolen!

Koreaanse toko

Waar vind je Kokoro?

Deze toko ligt net uit de loop van Chinatown in Den Haag, tussen het Rabbijn Maarsenplein en de Wagenstraat. Adres: Sint Jacobstraat 19, Den Haag.

Meer weten?

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *