Supersimpele Japanse wortelsalade

Supersimpele Japanse wortelsalade

Ben je op zoek naar een eenvoudig en licht Japans bijgerecht? Kijk dan niet verder, want deze Japanse wortelsalade is alles wat je zoekt. Kleurig, smaakvol en knapperig. En heel erg simpel; ik zou dit eigenlijk niet eens een recept willen noemen. Hij is heerlijk bij bijvoorbeeld gyudon, een gerecht van rijst, rundvlees en gestoofde uien. 

Wil je meer van dit soort makkelijke groentegerechtjes maken, bijvoorbeeld om een bento-box te vullen? Probeer dan ook eens de spinaziesalade met miso-sesamdressing of Japanse pickle van tomaat.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram wortels
  • 1 centimeter verse gember (geraspt)
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1,5 eetlepel ponzu (citrus-sojasaus)
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout en peper

Bereidingswijze Japanse wortelsalade

  1. Rasp de wortels grof of maak er dunne slierten van met een dunschiller. 
  2. Meng alles door elkaar. Klaar!

Meer weten over Japans eten?