J Boroski: Bangkoks geheime cocktailbar zonder menu

J Boroski: Bangkoks geheime cocktailbar zonder menu

Ik ben dol op verstopte bars! In Zuid-Korea beleefden we een enige avond bij Alice Cheongdam en ook in Bangkok vonden we een mysterieuze cocktailbar: J Boroski. 

Sfeer

J Boroski ligt in een donkere steeg in Thonglor, een trendy buurtje in Bangkok. Je vindt hier veel hippe winkels, bars en (internationale) restaurants.

De bar is klein, donker en intiem. Een tikkeltjes mysterieus en chic met een ruig randje. Het weinige licht komt grotendeels van kaarsjes op de bar. Achter de bar staat een metershoge apothekerskast met honderden kleine laatjes. Op elk laatje zit een grote kakkerlak geplakt. Cool.

Grote flessen alcohol, waarin bijzondere ingrediënten liggen te trekken, staan letterlijk in de spotlight. Aan het plafond bungelt een zwerm vlinders. Verder is het decor simpel en vooral erg donker.

Drankjes

De bar is gestart door Joseph Boroski, die achter talloze luxe hotelbars zit. Hij weet dus wel het één en ander van het maken van cocktailmenu’s, maar het bijzondere aan J Boroski is dat er geen menukaart is. 

Het werkt heel simpel: ga lekker zitten en zeg tegen de cocktailshaker wat je lekker vindt. Noem bijvoorbeeld je favoriete alcohol of vraag om een fruitige of kruidige cocktail. 

Onze barvrouw van de avond komt uit Parijs en heeft over de hele wereld ervaring opgedaan. Zij weet wel raad met onze verzoekjes: de cocktails zijn waanzinnig goed en heel speciaal. Zo drinken we een cocktail van Monkey 47 met saffraan, kaffir lime, tamarinde en eiwit. Ook proeven we een whiskey met balsamico. Ook bijzonder lekker: een cocktail van mezcal met mayongchit (een zoetzure Thaise vrucht) en kaneel. 

Moet je hierheen?

Dooddoener: dat ligt eraan waar je van houdt. Ja, de drankjes zijn duur. Voor de prijs van 1 cocktail (tussen de 15 en 20 euro) kun je op andere plekken letterlijk emmers vol whisky-cola drinken. Maar kom op: dit zijn op maakt gemaakte cocktails, met de beste ingrediënten, gemixt door de beste cocktailshakers van de stad. Kun je een goede cocktail waarderen? Geef J Boroski dan zeker een kans. Heb je gewoon zin om je laveloos te drinken? Khao San Road is your place to be! Not judging 😉

Tot slot: J Boroski lijkt me wat minder geschikt voor grote groepen of wilde avonden. Ik denk dat jij (en ook de andere aanwezigen) een leukere avond hebt met 2 of 3 personen. 

Waar vind je J Boroski?

Nou… dat is eigenlijk geheim. Je vindt de bar in één van de zijstraatjes van Thonglor Road, in de buurt van Soi 7 en Soi 9. Met Google kom je een heel eind, en zo niet: wellicht kun je lief om het adres vragen via de Facebookpagina van J Boroski

Er is aan de buitenkant niet te zien dat er een bar is, maar toen wij aankwamen stond er wel iemand voor de deur die ons naar binnen wees. Geen idee of hij daar altijd staat of dat hij toevallig stond te roken… Succes met zoeken!

Meer weten over Thailand en de Thaise keuken?