*Gesloten* Irawaddy: lekkerste en liefste afhaal-Thai van Den Haag

*Gesloten* Irawaddy: lekkerste en liefste afhaal-Thai van Den Haag

UPDATE (juni 2020): Irawaddy is dicht! Vanwege de coronacrisis hebben ze voor onbepaalde tijd de deuren moeten sluiten. 

Even snel wat afhalen? Niet bij Irawaddy! Dit zaakje wordt namelijk bestierd door twee lieve, goedlachse Thaise dames die erop staan dat je álles proeft.

You like spicy, meisje?

Voordat je met je maaltijd buiten staat, ben je zo een half uur verder. Maar dat is part of the fun. Bij binnenkomst krijg je een bordje met een paar hapjes van verschillende gerechten uit de vitrine. Lekker? Wil je meer? Pittiger? Dat kan!

De gerechten bij Irawaddy wisselen met de dag. Klassiekers zijn de massaman curry, hor mok pla (gestoomde vis in bananenblad) en “kip zonder kop”, een pittige koude kipsalade. Er is ook altijd wel een gerecht met bijzondere Thaise groenten waar je nooit eerder van hebt gehoord. De kruiden, groenten en wortels worden veelal geïmporteerd uit Thailand, dus het is afhankelijk van het seizoen wat er precies is. 

Lady Gaga

De dames – die met hun koksmutsen nauwelijks boven de toonbank uitkomen en van wie er eentje Lady Gaga wordt genoemd – nemen uitgebreid de tijd voor je. Terwijl je langzaam je buik rond eet, krijg je uitleg over de gerechten en de ingrediënten, met zo nu en dan een persoonlijk verhaal of update over Thaise actualiteiten tussendoor.

Een dagschotel kost zo’n € 12,50. Daarvoor kun je twee gerechten kiezen (vlees, vis of vegetarisch) met rijst (meestal is er pandan-, saffraan- en gebakken rijst) of noedels. Vaak krijg je er ook een klein toetje of een snack bij.

Waar vind je Irawaddy?

Spui 202, Den Haag. Geopend van maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 21:00.

Meer weten over de Thaise keuken?

 1 thought on “*Gesloten* Irawaddy: lekkerste en liefste afhaal-Thai van Den Haag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *