Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Dit is een simpel receptje voor ingelegde rode ui. Ik vind het heerlijk om mijn kip biryani met romige knoflookraita een oppepper te geven. Maar ze zijn ook heerlijk op een broodje hamburger of in een wrap met gegrilde haloumi!

Heb je de smaak van het inleggen te pakken? Probeer dan ook eens de Japanse ingelegde tomaatjes, 5 soorten Koreaanse pickles (van venkel tot watermeloen).

Nog meer weten? Lees alles over Japanse pickles (tsukemono) of alles wat je ooit wilde weten over fermenteren, inleggen en conserveren.

Ingrediënten 

  • 1 flinke rode ui
  • 50 milliliter azijn (witte wijnazijn of appelazijn)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 limoenen (alleen sap)

Bereidingswijze ingelegde rode ui

  • Snijd de rode uien in heel dunne plakjes 
  • Verhit de azijn met suiker en zout in een pannetje, tot de suiker is opgelost.
  • Meng de azijn met het sap van 2 limoenen
  • Schenk het limoen-azijnmengsel over de uienringen en laat dit minstens 1 uur in de koelkast marineren (maar liefst langer). Hoe langer je de uien laat staan, hoe zachter van smaak en structuur ze worden. Giet het vocht af en serveer de uien. De ingelegde rode ui blijft wel een week goed in de koelkast.