Hot King in Den Haag maakt zijn naam waar

Hot King in Den Haag maakt zijn naam waar

Heel fijn: dit najaar is in de hofstad een nieuw restaurant geopend waar je gerechten uit de Chinese Sichuan-keuken kunt eten. Bij Hot King in Den Haag kun je je lol op als je van pittig houdt!

Wat schaft de pot?

Na binnenkomst krijg je een tablet in plaats van een papieren menukaart. De tablet gebruik je om zelf de bestelling door te geven aan de keuken. De kaart biedt van alles wat: van gestoomde coquilles tot gewokt buikspek, soepen, gebakken rijst en kreeft in chili-olie. Bij het bestellen kun je zelf aangeven hoe pittig je de gerechten wilt. 

We kozen voor komkommersalade, garnalen en kung pao chicken. De komkommertjes werden opgediend in een schaal waar stoom onder vandaan kwam. Het deed me denken aan de rookmachine uit de tienerdisco van vroeger. Geinig, maar misschien een tikkeltje over de top; Hot King is nou ook weer geen sterrenrestaurant. 

Dan de garnalen. Die verschijnen in een grote bubbelende pot hete chiliolie, met stukjes lotuswortel en verse koriander. Ze zijn groot, sappig, licht gekarameliseerd en het zijn er ook nog eens veel. Lekker. 

Over de kung pao chicken – een klassieker met kip, pinda’s en gedroogde chilipepers – verschilden de meningen. Ik vond het heerlijk: het gerecht is flink pittig en licht zoet. Tim was echter overdonderd door de enorme hoeveelheid sichuan-peper, die het gerecht inderdaad een soort tintelende zuurheid geeft. 

Groot maar gezellig

Het decor van Hot King is aanzienlijk luxer dan bij veel andere zaken in Chinatown. Je vindt er geen papieren tafelkleedjes en plakkerige menukaarten. Wel: zachte okergele banken, ronde zitjes voor groepen, sfeerverlichting en veel planten.

De prijzen zijn er overigens ook naar: voor een hoofdgerecht betaal je grofweg tussen de € 17 (voor ma po tofu) en € 50 (voor een hele zeebaars in pittige saus). Voor een potje thee mag je € 7 aftikken.

Hot King Den Haag

Waar vind je Hot King in Den Haag?

Gedempte Burgwal 24 in Den Haag. Dit is in Chinatown, vlakbij “roltrapchinees” Full Moon City, het Noordoost-Chinees Eethuis en noedelzaak Momiji Ramen.

Meer info: www.hotking.nl 

Meer over Chinees eten