Himalayan: proef India, Nepal en Bhutan in hartje Den Haag

Himalayan: proef India, Nepal en Bhutan in hartje Den Haag

Bij restaurant Himalayan eet je gerechten uit India, Nepal en Bhutan. Mijn favoriete Haagse adresje voor curry’s en biryani!

Proberen: dal bhat

Vooraf krijg je knapperige papadums met chutneys van het huis. En dan is het kiezen geblazen. Himalayan heeft een uitgebreide menukaart met gerechten uit de hele Himalaya-regio. Je eet hier bijvoorbeeld Tibetaanse dumplings (momo) en verrassende gerechten zoals thukpa (een noedelsoep die vooral in Bhutan, Nepal en Tibet gegeten wordt). Uiteraard serveren ze ook klassiekers als samosa’s, tandoori-gerechten en tikka massala.

Heb je (net zoals ik) moeite met kiezen? Probeer dan de dal bhat, een thali met verschillende vlees- en groentegerechtjes en linzencurry, geserveerd met rijst en fantastisch naanbrood.

Himalayan

Uitslaande vlammen

Himalayan serveert voor ieder wat wils. Van mild tot zéér pittig. Laat je doorschemeren dat je vindaloo niet écht pittig is? Voor je het weet staat er een nieuwe curry voor je neus. Uitslaande vlammen gegarandeerd (en waarschijnlijk een schaterende kok in de keuken).

Geen opsmuk

Het restaurant (dat eruit ziet alsof het vroeger gewoon een woonkamer was) is eenvoudig ingericht. Houten stoelen, kleurig wandtapijtje aan de muur, Indiase muziek op de achtergrond. Geen opsmuk. Zijn er sfeervollere Indiase restaurants in Den Haag? Zeker – al is de uitbater van Himalayan wel bijzonder vriendelijk. Maar als je gewoon echt lekker Indiaas wilt eten, is dit the place to be. Simpel maar verrukkelijk!

Waar vind je Himalayan?

Gortstraat 16-A Den Haag. Geopend van dinsdag t/m zondag van 17:00 tot 23:00.

restauranthimalayan.nl

Meer weten over Indiaas eten?