Dim summen bij Full Moon City (Den Haag)

Dim summen bij Full Moon City (Den Haag)

Twee dingen over mij: 1. ik ben dol op eten. 2. ik kan geen keuzes maken. Meestal hak ik de knoop pas door als de ober al aan tafel staat. Daarom is dim summen ideaal: er is véél eten en je kunt van alles proeven! In het weekend ben ik dan ook regelmatig te vinden in het populaire restaurant Full Moon City, in het centrum van Den Haag. Heerlijk voor een lome zondagmiddaglunch.

Kitscherig Chinees

Om het restaurant te betreden, ga je eerst met de roltrap omhoog. De bediening wijst je naar een tafeltje in de grote zaak, waar plek is voor wel 200 eters. De ronde tafels-met-draaischijf (die vind ik zó cool) zitten vaak vol Chinese families, vooral op zondagmiddag.

Het interieur van Full Moon City is een soort kitscherig chic, maar dan op z’n Chinees. Rode wandtapijten met gouden draken, donkerrode vloerbedekking, lichte leren stoelen. Tegelijkertijd is de aankleding van de tafels weinig pretentieus, met papieren tafelkleedjes en wegwerp-eetstokjes. Je moet je bestelling zelf aanvinken op een lijst.

Serveersters lopen af en aan met wagentjes vol grote schalen vlees en groenten, stomende mandjes en bakken rijst. Alle remmen los en aanvallen maar!

Full Moon City

Wat eet je bij Full Moon City?

Hier wordt Kantonees gekookt, zoals in de regio Guangzhou. Deze kustregio ligt in het zuidoosten van China, rondom miljoenenstad Hong Kong. Het eten is iets lichter, minder vet en minder pittig dan bijvoorbeeld de Sichuan-keuken die je eet bij San San.

Zoals in veel van dit soort restaurants, is de menukaart zeer uitgebreid. Om te beginnen zijn er tientallen soorten dim sum: gestoomde en gefrituurde hapjes, broodjes, flensjes… (Lees hier hoe je wijs wordt uit een dim sum-menu). Inmiddels heb ik zo mijn favorieten. Vrijwel altijd komen de klassiekers siu mai en ha kau op tafel. Lekker met pittige chili-olie en een koud biertje of – zoals het heurt – een potje Chinese thee. De gestoomde broodjes met char siu of walnoten-lotuspasta zijn ook het proberen waard, al zijn ze nogal vullend.

Op zich ben ik met een handvol dim sum-gerechten en een grote schaal groenten al helemaal in mijn nopjes. Maar er is natuurlijk meer te krijgen! Een van mijn favorieten is de soft shell krab met peper en knoflook. Verder vind je op de kaart van alles wat: van ossenhaas uit de wok tot gestoomde oesters.

Iets spannendere gerechten hebben ze natuurlijk ook, zoals kippentenen, kwal of orgaanvlees. En dan zijn er ook nog de ‘grote’ gerechten: hele vissen, pekingeend, een half geroosterd speenvarken. Er staat zelfs een in zijn geheel geroosterde duif op het menu!

Waar vind je Full Moon City?

Achter Raamstraat 75, Den Haag (achter de Mediamarkt en de Bijenkorf). www.fullmooncity.nl

Meer over Chinees eten1 thought on “Dim summen bij Full Moon City (Den Haag)”

  • Ik zou ook graag meer Chinese gerechten willen uitproberen. Dim Sum vind ik overigens erg lekker. Ik ga daarnaast ook de recepten en ingrediënten bekijken. Wellicht kan ik zelf eens wat lekkers gaan koken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *