Street food bij Chang Phuak Gate Market (Chiang Mai)

Street food bij Chang Phuak Gate Market (Chiang Mai)

Chang Phuak Gate Market in Chiang Mai komt ‘s avonds tot leven. Deze kleine markt, aan de noordzijde van de oude binnenstad, is een fijn plekje om supergoedkoop te genieten van Thais eten. Sla zeker de gestoofde varkenspoot van de beroemde cowboy hat lady niet over!

De markt

Chang Phuak Gate Market ligt bij de noordelijke toegangspoort tot het historische centrum van Chiang Mai. Er hangt een relaxt sfeertje. De markt is niet zo groot, er zijn geen kraampjes met prullaria of entertainment. Wat er wel is: heel veel lekker eten! Uiteraard klassiekers als pad thai, mango sticky rice en vers fruit, maar ook noord-Thaise specialiteiten. 

De meeste kraampjes hebben een klein terrasje, dus pak een gekleurd plastic krukje en schuif lekker ergens aan. Bang voor een hoge rekening hoef je niet te zijn: de meeste gerechten kosten zo’n 40 á 50 baht (max. € 1,50).

Cowboy hat lady

Zoals meestal schoven Tim en ik aan bij een van de drukste stalletjes. Daar moet het goed zijn, toch? We bleken te zijn beland bij de beroemde cowboy hat lady. Deze dame draagt een grote witte cowboyhoed en hakt met een groot hakmes stukken vlees in porties.

Uiteraard bestelden we het gerecht waar ze bekend mee is geworden: khao kha moo, urenlang gestoofde varkenspoot met rijst. Je krijgt er een zachtgekookt ei bij, wat pickles en een sausje op basis van chilipepers en azijn. Lekker!! Het vlees is vettig en smelt bijna in je mond. Ook Anthony Bourdain bracht ooit een bezoekje aan het kraampje van de cowboy hat lady, check hier zijn filmpje

Daarnaast bestelden we een kom khao soi, de beroemde noedelsoep met kokosmelk uit Chiang Mai (lees hier hoe je hem zelf maakt).

Waar vind je Chang Phuak Gate Market?

248/70 Manee Nopparat Rd, Chiang Mai. Dit is net buiten de noordelijke stadsmuur. De markt is elke avond geopend vanaf ongeveer 17:00 tot middernacht. 

Meer weten over Thailand en de Thaise keuken?