Cocktail-liefhebbers opgelet: dit zijn de 4 beste bars in Seoul

Cocktail-liefhebbers opgelet: dit zijn de 4 beste bars in Seoul

Ik ben dol op lijstjes én op cocktails, dus de lijst met 50 beste bars in Azië is voor mij een feestje. Jaarlijks publiceert zakenblad William Reed een lijst met de 50 beste bars ter wereld. De lijsten worden samengesteld door meer dan 500 top-barmannen, culinair recensenten en cocktailkennersDe editie van 2018 richtte de spotlights op de bar scene in Azië.  Op deze lijst vind je veel zaken in Singapore, Hong Kong en Tokyo, maar ook vier bars in Seoul.

Dit zijn volgens de kenners dé plekken in de Koreaanse hoofdstad om een bijzonder drankje te drinken. Ik probeerde er 2: Alice Cheongdam en Le Chamber

Le Chamber

Le Chamber is de hoogst genoteerde Koreaanse bar op de lijst. Het is een klassieke speakeasy, met Chesterfields en kroonluchters. Hier wordt uitsluitend de allerbeste drank geschonken en achter de bar staan alleen de allerbeste cocktailshakers. Le Chamber nodigt regelmatig guest bartenders uit binnen- en buitenland uit. De ingang is mysterieus: de deur zit verstopt achter een boekenplank en gaat alleen open als je het juiste boek pakt. Hoe cool is dat?!

Meer info: check de website van Le Chamber of lees mijn review.

Bars Seoul

Alice Cheongdam

Wat mij betreft de coolste op de lijst! Deze bar ziet eruit als een gentlemen’s club, maar dan in Alice in Wonderland-thema. Het vinden van deze bar is een klein avontuur: je moet door een kleine tuin, een trap af, dwars door een bloemenzaak en de witte konijnen volgen. Aan het einde van je tocht word je beloond met creatieve cocktails die behoren tot de beste in Azië.

Meer info: check de website van Alice Cheongdam of lees mijn review.

Charles H

Deze bar is gevestigd in het chique Four Seasons Hotel. Verwacht een elegante bar, veel glamour, fluweel en goud. De cocktails zijn klassiek met een originele twist. Meer info vind je op de website van het Four Seasons Hotel.

Bars Seoul

Keepers

Bij deze bar houden ze van afwisseling: om de paar maanden verandert het thema en gooien ze de cocktailkaart helemaal om. Een van de signature drinks is de K-blast: tequila, rode vermout, ananas en kimchi. Een beetje vreemd, maar (misschien) wel lekker..? Meer info vind je op de facebookpagina van Keepers.

Gangnam: hét epicentrum van hippe bars in Seoul

Wat helemaal fantastisch is: drie van de beste bars in Seoul zitten op steenworp afstand van elkaar, in de hippe buurt Cheongdam in Gangnam. Hier verzamelen trendy Seoulites zich voor een exclusieve (lees: dure) avond uit.

Het is precies de oppervlakkige “kijk mij eens even met dure champie zwaaien”-lifestyle waar PSY in zijn monsterhit Gangnam Style de draak mee stak. Maar ach, als je zin hebt in een epische cocktailavond zit er maar één ding op: Wop, wop, wop wop, Gangnam Style!

Meer weten over Koreaans eten en drinken?

 

Foto’s: Facebook Keepers Seoul, Facebook Le ChamberFacebook Alice Cheongdam, Charles HGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *