Banchan part two: nog 3 Koreaanse bijgerechten

Banchan part two: nog 3 Koreaanse bijgerechten

Ik schreef het hier al eerder: een Koreaanse maaltijd zonder bijgerechten, is eigenlijk geen maaltijd. In Zuid-Korea worden deze bijgerechten banchan genoemd. Je leest er alles over in mijn kleine encyclopedie van Koreaanse bijgerechten. Een tijdje geleden postte ik al drie simpele banchan-recepten. Omdat je er nooit genoeg van kunt hebben, doe ik er vandaag nog drie bij!

Banchan van pittige shiitake

Op reis in Zuid-Korea aten mijn vriend Tim en ik bij het veganistische tempelrestaurant Balwoo Gongyang. Ons favoriete gerecht was seogibeoseot-gangjeong, krokant gefrituurde paddenstoelen in rode peperpasta. Mijn zelfgemaakte variant is (bijna) net zo lekker. Je vindt het recept hier.

Koreaanse shiitake

Dubu jorim (pikante gesmoorde tofu)

Tofu is op zichzelf niet altijd even spannend. Deze gebakken tofu knalt echter de pan uit, omdat hij wordt gesmoord in een mengsel van sojasaus, knoflook en rode peperpoeder. Je kunt hem eten als banchan (met een aantal andere bijgerechtjes), maar het is ook lekker met witte rijst en wat groenten. Je vindt het recept hier.

Koreaanse tofu

Hobak buchim (pannenkoekjes met courgette)

Koreanen zijn dol op pannenkoekjes. Je ziet ze het vaakst met kimchi, zeevruchten of bosui. Heerlijk als snack bij een koud biertje. Deze variant met geraspte courgette is lekker en snel. Je vindt het recept hier.

Koreaanse pannenkoek

Meer weten over Koreaans eten?

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *