De Aziatische recepten-top 10 van 2018

De Aziatische recepten-top 10 van 2018

De jaarwisseling is hét moment om terug te blikken. Dit jaar begon ik in de lente met deze blog, om mijn enthousiasme over alles wat met Aziatisch eten te maken heeft te delen. Ik ging mijn recepten opschrijven, nog meer Aziatische producten uitproberen en foto’s maken van mijn eten. Aan dat laatste ben ik overigens nog steeds niet helemaal gewend 😉 Verder verdiepte ik me in ingrediënten en ging ik op reis naar Zuid-Korea, waar ik zoveel mogelijk lekkernijen heb uitgeprobeerd. Hopelijk komen er in 2019 net zulke fijne foodventures!

Hier komen ze, de 10 populairste Aziatische recepten van 2018. We tellen af:

 

10. Yukhoe, steak tartaar met sesam en peer (Zuid-Korea)

Voor een goede steak tartaar mag je me altijd wakker maken! Deze Koreaanse steak tartaar heeft een volle sesamsmaak en is toch lekker fris door de knapperige peer.

Bekijk het recept.

Koreaanse steak tartaar

9. Sergio’s Thaise avocadosalade met ei en gerookte tofu (Thailand)

De perfecte vega-lunch: Sergio Hermans pittige Thaise avocadosalade, opgeleukt met een gekookt eitje en knapperige gerookte tofu met sesam en amandel.

Bekijk het recept.

Thaise avocadosalade

8. Bindaetteok, pannenkoek van mungbonen, kimchi en spek (Zuid-Korea)

Dit is echt een top-snack! Het pannenkoekenbeslag wordt gemaakt van gemalen mungboontjes. Spekreepjes en kimchi geven de pannenkoekjes een goeie bite. De dipsaus maakt het helemaal af.

Bekijk het recept.

Koreaanse pannenkoeken

7. Vietnamese rijstvelloempia’s met garnalen of kipgehakt (Vietnam)

Deze Vietnamese loempia’s zijn lekker, gezond en snel. Je kunt ze traditioneel maken met garnalen, of mijn variant met kipgehakt proberen. De dipsaus is een must.

Bekijk het recept.

Vietnamese loempia's

6. Dahl met pompoen (India)

Heerlijk in het najaar: deze verwarmende Indiase dahl met pompoen. De zoete pompoen contrasteert mooi met de aardse smaak van de peulvruchten. De tarka maakt hem lekker pittig.

Bekijk het recept.

Dal met pompoen

5. Drie simpele Koreaanse bijgerechten (Zuid-Korea)

In Zuid-Korea is een maaltijd niet compleet zonder een flink aantal bijgerechten, banchan. Ik deel drie eenvoudige recepten met je, zodat je razendsnel zelf een Koreaans feestmaal op tafel tovert.

Bekijk het recept. Bonus: bekijk hier nog 3 recepten voor Koreaanse bijgerechten.

Banchan

4. Paddenstoelensalade met knapperige enoki en verse kruiden (Thailand)

Fris en pittig! Deze salade van gegrilde paddenstoelen wordt op smaak gebracht met vissaus, limoen en verse kruiden. De krokante enoki geven dit simpele gerecht iets feestelijks.

Bekijk het recept.

Thaise paddenstoelensalade

3. Kimbap, het Koreaanse zusje van sushi (Zuid-Korea)

Kimbap is een Koreaanse snack van zeewier (kim) gevuld met rijst (bap) en allerlei lekkere dingen. Met de vulling kun je eindeloos variëren. Kimbap is ideaal bij een picknick of als lichte lunch.

Bekijk het recept.

Recept kimbap

2. Bun bo Hue, pittige rundvleessoep (Vietnam)

Deze soep, uit de keizerlijke keuken van Vietnam, bevat varkens- en rundvlees, rijstnoedels en een berg verse kruiden. Bun bo Hue is friszuur en flink pittig: pho in de vijfde versnelling!

Bekijk het recept.

Bun bo Hue

1. Pittige tantanmen ramen (Japan)

Zin in een stevige Japanse maaltijd? Probeer dan eens tantanmen ramen, een pittige noedelsoep. Hij bestaat uit bouillon met varkensgehakt, noedels, gefermenteerde chilibonenpasta en sesampasta.

Bekijk het recept.

Tantanmen ramen

Meer weten?

Kijk bij mijn Aziatische recepten voor meer kook-inspiratie! Of neem een kijkje in de Aziatische voorraadkast.

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *