9x Aziatische pannenkoek (hartig én zoet!)

9x Aziatische pannenkoek (hartig én zoet!)

Zin in pannenkoeken, maar dan anders? Pittig, kruidig, zoet? Probeer dan eens een Aziatische pannenkoek, uit Thailand, Japan of Zuid-Korea.

Thailand

Khanom bueang yuan

  • Wat? Hartige gevulde crêpe.
  • Gevuld met: Tofu, pinda’s, kokos, garnaaltjes en gezouten radijs. Je eet het met verse gember, een rood pepertje en zoetzure komkommer.
  • Waar komt ie vandaan? Geïnspireerd op de pannenkoek van een street food stalletje in Bangkok, waar het hele gerecht kraakvers voor je neus bereid wordt.
  • Recept

Gui chai tod

  • Wat? Dikke pannenkoek/dumpling van rijstbloem. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Dit is geen volwaardig hoofdgerecht, eerder een snack of bijgerechtje. Je eet het met een dipsausje van ketjap en gember.
  • Gevuld met: Chinese bieslook. Deze groene stengel smaakt een stuk ‘knoflokiger’ dan gewone bieslook.
  • Waar komt ie vandaan? Geproefd tijdens een fantastische street food tour door het Chinatown van Bangkok. Je ziet gui chai tod niet heel vaak op straat. Omdat het oorspronkelijk een Chinees gerecht is, heb je in Chinatown de grootste kans dit gerechtje te vinden.
  • Recept

Pang ji

  • Wat? Lichtzoete, chewy kokospoffertjes van kleefrijstmeel.
  • Gevuld met: Kokosrasp.
  • Waar komt ie vandaan? Ik at pang ji voor het eerst op het paradijselijke eiland Koh Yao Yai. In tegenstelling tot de overbekende banana pancake, die je in vrijwel ieder hostel als ontbijt krijgt voorgeschoteld, zie je deze mini-pannenkoekjes niet zo vaak.
  • Recept

Japan

Okonomiyaki

  • Wat? Dikke, hartige pannenkoek met veel vulling, toppings, saus en mayo.
  • Gevuld met: Mijn variant is vegetarisch, met witte kool en shiitakes. Maar in principe is alles mogelijk: spek, zeevruchten, ei of zelfs zoet.
  • Waar komt ie vandaan? Het is vooral een populaire snack in Osaka en omstreken.
  • Recept

Zoete, fluffy pancakes

  • Wat? Een soort American pancake, maar dan anders!
  • Gevuld met: Niets. Je eet ze met fruit en een flinke toef (slag)room.
  • Waar komt ie vandaan? Dit is geen traditionele snack, eerder een Japanse insta-hype. Maar lekker is het zeker!
  • Recept

Zuid-Korea

Dubu kimchi jeon

  • Wat? Hartige Koreaanse pannenkoek. Je krijgt bij een drankje vaak een grote pannenkoek die in stukjes is gesneden, maar je kunt er ook kleine pannenkoekjes van bakken.
  • Gevuld met: Tofu en kimchi.
  • Waar komt ie vandaan? In Zuid-Korea krijg je opvallend vaak pannenkoek voorgeschoteld: als snack bij een biertje of glas makgeolli, of als één van de talloze bijgerechten bij je maaltijd (banchan).
  • Recept

Bindaetteok

  • Wat? Kleine pannenkoekjes van gemalen mungbonen. Je eet ze met een soja-dipsausje.
  • Gevuld met: Spek, taugé en kimchi
  • Waar komt ie vandaan? Zuid-Koreanse street food. Je vindt ze bijvoorbeeld op Gwangjang Market in Seoul.
  • Recept

Hotteok

  • Wat? Een kleine, zoete en chewy pannenkoek.
  • Gevuld met: Gesmolten bruine suiker, kaneel, zaden en pitten.
  • Waar komt ie vandaan? Ook dit is typische street food, die je vooral in de winter in kraampjes op straat koopt.
  • Recept

Hobak buchim

  • Wat? Courgettepannenkoek.
  • Gevuld met: Geraspte courgette.
  • Waar komt ie vandaan? Je ziet dit soort pannenkoeken vaak op het menu van bars, zoals Neurin Maeul. Hier kun je makgeolli proeven met verschillende rijpingen, van licht en fris tot vol en romig.
  • Recept

Heb jij hét recept voor een Aziatische pannenkoek die ik ook eens moet proberen? Laat het me weten in de comments!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *